Dale de pavaj pentru grădina ta: cum să creezi un spațiu frumos și funcțional

VA Press

Piatra decorativă vine într-o varietate de forme, dimensiuni, culori și texturi, ceea ce o face potrivită pentru a fi integrată în diferite stiluri de design. Aceasta poate fi găsită în mai multe tipuri, precum: piatră decorativă Traverstone – Travertin vein-cut, piatră decorativă Split Face – Travertin Panelat, piatră decorativă Code sau piatră decorativă Roma.

Fiecare dintre aceste tipuri de piatră decorativă adaugă un aspect distinct și frumos spațiului în care este utilizată, aducând un plus de caracter și eleganță oricărui proiect de design interior sau exterior.

Cum să creezi o suprafață în armonie cu stilul casei tale

Grădina este locul în care ne organizăm întâlniri de familie. Este, de asemenea, un loc de odihnă, unde ne petrecem timpul liber și ne relaxăm. Este plină de pace și armonie. Prin urmare, joacă un rol important în viața noastră. Astfel, spațiul din grădină ar trebui să fie organizat într-o oarecare măsură. Merită să desemnezi zone, fiecare dintre ele având propriul scop. Având un astfel de plan general, va fi mai ușor să creezi nu doar o grădină frumoasă, ci și una funcțională.

Căi de acces în grădină

Căile de acces vor facilita foarte mult amenajarea grădinii. Datorită lor, vei putea să te deplasezi confortabil între zone individuale. În plus, în acest fel vei proteja vegetația din grădină, care nu va fi călcată în picioare. Mersul constant pe iarbă nu va avea cu siguranță un efect pozitiv asupra acesteia. Prin urmare, atunci când creezi poteci, nu numai că mărești semnificativ valorile estetice, dar păstrezi în siguranță și vegetația din grădină. Cum creezi aceste căi de acces?

O cantitate suficientă de dale de pavaj sunt adesea recomandate pentru grădini, deoarece este un material extrem de practic. Poate dura mulți ani, mulțumind ochiul cu un aspect mereu atractiv. Numeroasele posibilități de amenajare reprezintă, de asemenea, un avantaj incontestabil. De la dreptunghiuri și pătrate simple, până la geometrii mai complexe și forme curbe și rotunjite. Cu această alegere, te vei putea juca de-a adevăratul arhitect și vei putea crea compoziții interesante, unice și distincte.

Ce dale de pavaj pentru grădină să alegi?

Suprafețele din grădină pot fi un element neutru, discret sau, dimpotrivă, pot juca un rol major în compoziția grădinii. Dimensiunile mici, formele variate și culorile bogate ale diverselor dale pavaj fac posibilă crearea unor suprafețe durabile și plăcute din punct de vedere estetic. Plăcile mici vor fi o completare atractivă a stilului clasic. În acest stil, orice curbe sunt binevenite. Formele rotunjite în schimb îți vor permite crearea  modelelor fabuloase care vor sublinia zonele individuale.

La rândul lor, noile tendințe în grădini sunt modelele de pavaj dale mai mari și geometrie cu margini categoric mai puțin ascuțite. Regularitatea și repetiția formelor sunt importante, totul pentru a da impresia unui spațiu vast, mai mare. Dalele trebuie să se potrivească cu culoarea clădirii – atunci exteriorul va fi armonios, plăcut ochiului și foarte elegant.

Iată câteva sfaturi pentru armonizarea pavajului:

  • Un contrast puternic între fațada clădirii și pavelele va arăta bine în amenajările moderne;
  • Forma și textura plăcilor de pavaj este, de asemenea, importantă – dalele Orion sunt ideale pentru modelele clasice, în timp ce aspectul elegant al casei se armonizează foarte bine cu pavelele de formă pătrată sau dreptunghiulară, cu textură Traverstone sau Roma;
  • Poți crea modele încântătoare! Pentru aceasta, tot ce trebuie să faci este să combini culori diferite și să compui motive excentrice care îți vor transforma grădina;
  • Dacă intenționezi să faci o suprafață în zona de relaxare, alegi un model de pavaj mai mare, ceea ce va face ca mobilierul sau grătarul așezat pe el să fie mult mai stabil.

Optând pentru dale de pavaj în amenajarea curții tale, vei beneficia de o soluție durabilă, estetică și versatilă, care va transforma spațiul exterior într-o oază de frumusețe și confort.