De ce copilul meu vede prost la tabla?

kidoptik scaled 1

Atunci cand copilul se plange ca nu vede bine la tabla, automat parintii vad asta ca un semnal de alarma. De fapt, este unul dintre semnele frecvente care ii trimit la un specialist in oftalmologie copii. Un motiv pentru care se ajunge in aceasta situatie este faptul ca primul consult oftalmologie, respectiv cele recomandat a fi efectuate in mod regulat, sunt neglijate. Vederea slaba la tabla este unul dintre comportamentele care ar putea indica o problema a ochilor. Aceasta atrage dupa sine scaderea performantelor scolare si ca atare a stimei de sine a copilului.

Este momentul in care consultarea unui cabinet de oftalmologie pediatrica trebuie sa devina o prioritate. Atentie! Nu orice cabinet, ci doar cele special dotate cu aparatura adaptata micutilor este recomandat atat pentru rezultate precise, cat si pentru confortul copiilor. 

Daca si copilul tau s-a plans ca vede prost la tabla, probabil deja te intrebi daca e cazul sa realizezi o cautare dupa ochelari de vedere copii. Inainte de a arunca banii pe o achizitie nesigura, trebuie sa iti pui o intrebare: 

De ce copilul meu vede prost la tabla?

Primul pas imediat dupa ce constientizezi ca micutul se confrunta cu o problema de vedere este sa afli exact care este acesta. Numai specialistii dintr-o clinica oftalmologie Bucuresti pot identifica aceasta necunoscuta.

O problema de actualitate o reprezinta utilizarea gadgeturilor si a dispozitivelor tehnologice in exces, care rezulta deseori in probleme de vedere. Astfel testarea dioptriilor este un prim lucru de realizat. Vederea proasta la tabla este la fel de frecventa  ca si alte semne ce tradeaza o problema a ochilor:

  • frecarea frecventa a ochilor sau strangerea acestora
  • lipsa capacitatii de concentrare
  • incurcarea literelor la citit
  • instinctul de a apropia capul de carti, caiete, televizor pentru a vedea mai bine
  • fotosensibilitatea

Pentru a incuraja copii sa participe la consultul oftalmologic, un cabinet dotat corespunzator este alegerea ideala. In cazul testarii dioptriilor de exemplu, un aparat pentru determinarea acestora la copii este esential. Mai ales in cazul celor care vor vizita periodic cabinetul oftalmologului, astfel de repere nu trebuie neglijate, pentru o colaborare optima din partea micutilor. 

Este valabil indiferent de tipul consultului desfasurat la o clinica oftalmologie copii. Urmareste astfel de detalii atat pentru confortul copilului, cat si pentru linistea ta ca acesta sa beneficieze de un diagnostic corect. 

De altfel, posibilitatea de a cumpara ochelari de vedere copii din acelasi loc este un  avantaj pentru orice parinte aflat in situatia de a face o astfel de investitie. Pe baza sfaturilor medicale primite vei fi ghidat spre lentilele si rama potrivita copilului tau. Corectarea vederii sau tinerea sub control a afectiunii oculare identificate prin purtarea ochelarilor potriviti il vor ajuta pe acesta sa vada mai bine la tabla, aspect ce va influenta positiv si performantele sale scolare.

Copilul tau se plange ca vede prost la tabla, ba chiar si ca il doare capul in incercarea de a distinge ce scrie  pe aceasta? Atunci e cazul sa programezi un consult oftalmologic cat mai repede pentru a identifica problema si a gasi cel mai bun tratament pentru el.