• Home
  • Parteneri
  • De ce merită să investiți într-o campanie de optimizare seo?

De ce merită să investiți într-o campanie de optimizare seo?

ceavantajeoferaoptimizareaseouneiafaceri

SEO (Search Engine Optimization) este un proces prin intermediul căruia un website poate obține o clasare foarte bună în paginile cu rezultate Google (și ale celorlalte motoare de căutare) în funcție de anumite cuvinte cheie, iar magazinele online, site-urile de prezentare ale serviciilor unei companii sau blogurile personale au nevoie de cele mai bune servicii seo.

SEO (Search Engine Optimization) este un proces prin intermediul căruia un website poate obține o clasare foarte bună în paginile cu rezultate Google (și ale celorlalte motoare de căutare) în funcție de anumite cuvinte cheie, iar magazinele online, site-urile de prezentare ale serviciilor unei companii sau blogurile personale au nevoie de cele mai bune servicii seo.

Acum că știți în mare parte ce este seo și cine are nevoie de aceste servicii, vă prezentăm în rândurile care urmează câteva dintre cele mai importante avantaje ale optimizării seo.

SEO oferă o experiență mai bună a utilizatorului

Există mai multe modalități prin intermediul cărora un website îi poate oferi utilizatorului o experiență mai bună.

Oferirea unor informații relevante (fotografiile, videoclipurile infograficele, textul relevant) sau paginile ușor de navigat și o configurație a site-ului web pentru dispozitive mobile, sunt câteva dintre elementele care contribuie la o mai bună experiență a utilizatorului. Rezultatul poate consta în mai multe click-uri, mai mulți clienți potențiali, îmbunătățirea imaginii brandului și rate de conversie mai mari.

SEO creează credibilitatea și încrederea mărcii

A fi prezentat printre cele mai bune rezultate ale căutării de pe Google înseamnă că motorul de căutare vă consideră o sursă relevantă, utilă și autentică de informații / conținut și vă preferă față de alte site-uri concurente.

SEO vă ajută să sporiți autoritatea site-ului dvs. prin diverse practici, cum ar fi obținerea de backlink-uri de la alte site-uri de încredere din domeniul dvs. de activitate, prin optimizarea conținutului de pe pagină, prin identificarea erorilor de accesare cu crawlere și a linkurilor defecte, dar și prin îmbunătățirea experienței utilizatorului site-ului dvs. etc.

SEO este o strategie pe termen lung

Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale SEO, care poate începe să ofere rezultate notabile între 6 – 12 luni de la data implementării, iar rezultatele pot vor fi valabile și în anii următori. Dacă faceți o comparație cu reclamele sponsorizate, acestea din urmă sunt eficiente doar pentru perioada de timp în care le plătiți.

SEO vă oferă informații minunate

SEO vă oferă cele mai importante informații cu privire la clienții dvs., inclusiv perioadele anului, luna sau ziua în care sunt cei mai activi, regiunile din care provine cel mai mult trafic, limba pe care o folosesc vizitatorii în timp ce caută informații online etc. În timp ce puteți utiliza Google keyword planner pentru a ști cuvintele cheie care sunt cele mai relevante pentru afacerea sau nișă dvs., Google Analytics vă oferă informații despre comportamentul de navigare al utilizatorului, interesele acestuia, etc. Acest lucru nu vă ajută doar să vă planificați strategia de SEO, ci și să vedeți noi tendințe în comportamentul utilizatorilor.

SEO nu implică reclame plătite

Deși marketingul plătit reprezintă aproximativ 15% din traficul unui site web, este posibil să nu fie întotdeauna cea mai bună opțiune pentru întreprinderile mici care nu pot suporta costurile ridicate pe anunț. SEO în schimb are nevoie doar de o investiție unică în resurse umane și poate produce rezultate pe termen lung.

Acestea sunt așadar unele dintre cele mai importante avantaje pe care vi le poate oferi o campanie de optimizare seo, indiferent că dețineți un magazin online și doriți sa vă vindeți produsele, sau că aveți un blog sau un site de prezentare a serviciilor companiei.