De ce nu ar trebui niciodată să omori un chilopod de casă dacă îl găsești în interiorul casei tale

VA Press

Chilopod

Impulsul de a zdrobi ceva care arată ca un scolopendru când apare în casa ta poate fi puternic!

Din păcate, am descoperit recent că omorârea unui chilopod de casă poate fi de fapt o alegere riscantă.

Chilopodele apar adesea în locuri întunecate, umede. Adesea, le găsim într-o baie sau în subsol, iar aproape oricine ar dori imediat să le zdrobească sau să fugă.

Unele dintre lucrurile care fac chilopodele atât de înfricoșătoare pentru noi sunt cele care le fac eficiente împotriva altor dăunători. Rapide și agile, chilopodele sunt utile împotriva altor insecte.

Cu multele sale picioare și mișcările rapide, un chilopod este un lucru înfricoșător de găsit în baia ta în mijlocul nopții. Îl vei găsi mai puțin înfricoșător când reduce numărul de gândaci, păianjeni și furnici din casa ta.

Chilopodele mănâncă toate aceste insecte și au, de asemenea, un apetit puternic, ceea ce înseamnă că sunt aproape garantate să ajute la prevenirea unei alte probleme de dăunători.

Unii ar putea dori încă să se elibereze de acești insectari. Reducerea umidității din casa ta și capturarea chilopodelor în recipiente de sticlă sunt doar câteva moduri de a eradica chilopodele din casa ta.

Ducând un chilopod capturat într-o zonă cu roci sau sol umed îi va permite să se întoarcă în natură pentru a-și juca rolul intenționat.

Chilopodele de casă, spre deosebire de rudele lor, nu sunt otrăvitoare și nici nu pot mușca pielea umană. Micul lor venin pe care îl produc poate răni doar prada mică pe care sunt atât de utile pentru eliminare.

Vei continua să omori chilopodele dacă le vei găsi în casa ta? Spune-ne de ce!