• Home
  • Timp liber
  • De ce NU este bine să porți aur şi argint în acelaşi timp. Combinația fatală: organele interne, grav afectate

De ce NU este bine să porți aur şi argint în acelaşi timp. Combinația fatală: organele interne, grav afectate

De ce NU este bine să porți aur şi argint în acelaşi timp

În ultimii ani, vedetele au schimbat regulile modei prin combinarea bijuteriilor din aur cu cele din argint, o practică odată considerată o greșeală gravă în lumea modei. Această tendință, adesea văzută pe covorul roșu, vine în contrast cu credința populară că argintul ar afecta calitatea aurului, un mit demontat în absența dovezilor concrete din partea specialiștilor.

Dar, dincolo de aspectul estetic, combinația aurului cu argintul are implicații neașteptate asupra sănătății. Conform specialiștilor, aurul și argintul, atunci când sunt purtate împreună, pot influența diferit organismul uman. Aurul este recunoscut pentru efectele sale pozitive asupra stărilor de astenie, depresie, afecțiunilor cardiace și gastrice, în timp ce argintul este apreciat pentru proprietățile sale calmante, combatând agitația, stresul și durerile de cap.

Această dinamică este sprijinită și de medicina tradițională chineză, care susține că bijuteriile interacționează cu cele peste 400 de puncte de reflexoterapie din palme, legate de toate organele interne. Astfel, această tendință modernă în bijuterii nu numai că redefinește normele estetice, dar aduce și un nou nivel de conștientizare a impactului accesoriilor asupra sănătății.