• Home
  • Timp liber
  • De ce trebuie să te speli pe cap cu cafea o dată pe săptămână. Iată ce se întâmplă cu firele albe. Funcționează, nu-i așa?

De ce trebuie să te speli pe cap cu cafea o dată pe săptămână. Iată ce se întâmplă cu firele albe. Funcționează, nu-i așa?

O data pe saptamana sa te speli cu cafea pe cap

Te confrunți cu părul alb, uscat, lipsit de strălucire și cu vârfuri despicate? Avem o soluție pentru tine! Uită de șampoanele comerciale și încearcă un tratament inedit cu cafea.

Tot ce ai nevoie este de 300 sau 400 mililitri de cafea, fiartă în ibric. Potrivit site-ului livestrong.com, cafeaua are proprietăți miraculoase în combaterea firelor de păr albe. După ce ai fiert cafeaua, las-o să se răcească la temperatura camerei timp de 25-30 de minute.

Când cafeaua ajunge la temperatura camerei, spală-ți părul cu ea, chiar dacă este murdar. La final, folosește un șampon simplu (fără arome) și un balsam pentru clătirea părului. Acest procedeu este ideal pentru toate femeile care vor să își ascundă vârsta.

După spălare, usucă-ți părul bine cu un prosop timp de 30 de minute.

BONUS: Masca împotriva căderii părului

Dacă observi că pierzi din ce în ce mai multe fire de păr, poate este timpul să acționezi. Înainte de a investi în soluții și tratamente chimice, încearcă acest truc simplu.

Ai nevoie de:

  • o lingură de miere
  • un gălbenuș de ou crud
  • două linguri de ulei de ricin

Prepararea este foarte simplă: amestecă bine ingredientele într-un bol, apoi aplică pasta rezultată pe toată lungimea părului, insistând la rădăcină. Curăță părul cu șampon și balsam, ca de obicei. Repetă tratamentul o dată pe săptămână, timp de 2 luni. Vei observa că părul tău va deveni mai des și mai sănătos.

Alte articole recomandate