• Home
  • Parteneri
  • Descoperă care sunt problemele cu care se confruntă românii aflați în străinătate

Descoperă care sunt problemele cu care se confruntă românii aflați în străinătate

Descopera care sunt problemele cu care se confrunta romanii aflati in strainatate scaled 1

Cele mai recente statistici arată că aproximativ 97 de milioane de români sunt plecați peste hotare. Principalele motive pentru care aceștia pleacă sunt lipsa unei clase politice competente, corupția și sărăcia. Din dorință de a avea o viață mai bună și de a-și ajuta familia, românii au ales să își încerce norocul peste graniță. Deși pentru unii muncă în străinătate este un vis împlinit, pentru alții viață în afara României aduce după sine mai multe probleme. Dacă vrei să vezi care sunt dificultățile cu care se confruntă românii, citește în continuare acest articol.

Top 3 situații prin care trec românii plecați în afara țării

Limba

Mulți romani ajung să se angajeze fără calificare în domenii precum construcții sau agricultură. Limba este un impediment în integrarea la un loc de muncă sau în găsirea unui job. Nu în toate țările poți găsi joburi care să accepte limba engleză.  Este indicat să urmezi anumite cursuri și să găsești un job înainte de a te stabili în străinătate. Astfel vei evita să fii exclus din grupul socio-profesional.

Orele de muncă

Dorul de familie și suferință celor dragi este greu de suportat, totuși anumiți patroni nu înțeleg durerea pe care o simt românii și solicită muncă peste program. Dacă ești plecat în afara țării și te afli în aceasta situație, încearcă să iei cât mai rapid o decizie, fiindcă un astfel de comportament este nepotrivit. Dacă ai semnat deja contractul de muncă, dar nu știi să interpretezi anumite pasaje, solicită părerea unor experți care să te ajute.

Transportul

Mulți dintre oamenii care au ales să plece în străinătate fac acest lucru pentru familia lor, iar acest lucru îngreunează vizitele între aceștia. Găsirea unei metode de transport ieftine și care să îți permită încărcarea unui bagaj mai mare poate pune probleme. Transportul cu autocarul este cea mai folosită metodă de transport, în special de românii din Italia. Dat fiind faptul că o mare parte din cei plecați în afara țării sunt stabiliți sau lucrează sezonier în Italia, există mai multe curse din Italia spre România din care poți alege. În funcție de nevoile tale și de ora la care vrei să pleci, poți merge cu cursele autocarelor de la Tabitatour.ro, cunoscuți pentru siguranță și confort pe tot parcursul călătoriei.

Indiferent de nevoile pentru care ai ales un job peste hotare, ai aflat câteva probleme cu care te poți confrunta. Munca în străinătate nu este neapărat o experiență negativă sau pozitivă, însă poate fi o soluție optimă pentru a-ți ajuta familia. Cursele către casa sunt poate cele mai fericite momente, iar timpul de așteptare merită când te gândești că investești într-un viitor mai bun pentru cei dragi. 

Sursă foto: pexels.com