• Home
  • Parteneri
  • Descopera noua dimensiune a savorii cu o cafea Julius Meinl!

Descopera noua dimensiune a savorii cu o cafea Julius Meinl!

cafea julius meinl 1

Cea mai indragita licoare din lume e disponibila intr-o varietate de sortimente si moduri de prezentare. Unul dintre cele mai interesante este brandul vienez Julius Meinl, cu o istorie demna de un film de aventuri.

cafea julius meinl 1 1024x768 1
cafea Julius Meinl

Cafea Julius Meinl, darul turcilor care au asediat Viena

Istoria acestei cafele merge cu aproape trei secole si jumatate in urma, cand Europa crestina tremura de teama Imperiului Otoman. In 1683, o armata de 200 000 de turci a pornit sa asedieze Viena, capitala Imperiului Habsburgic. Daca ar fi obtinut aceasta victorie, turcii ar fi putut sa inainteze nestingheriti spre Europa de Vest, astfel ca intreaga lume crestina ar fi fost in mare pericol.

Din fericire, Viena a rezistat atacului si turcii au fost nevoiti sa se retraga in dezordine. Pentru ca au plecat in graba, au lasat in urma lor mai multe bunuri, inclusiv cativa saci de cafea. Acestia au fost descoperiti de mesagerul imperial austriac Georg Franz Kolschitzky si, imediat dupa aceea, a aparut prima cafenea din Viena, cu numele „La plosca albastra“.

In amintirea imprejurarilor dramatice in care vienezii au descoperit cafeaua, logo-ul de pe cestile si ambalajele de cafea Julius Meinl prezinta un tanar european care poarta pe cap un fes turcesc lunguiet, de culoare rosie, cu un snur in varf.

Prin ce se deosebeste o cafea Julius Meinl?

Povestea cafelei austriece de cea mai buna calitate a intrat intr-o noua era in 1862, cand Julius Meinl I a inceput sa vanda, in premiera, cafea gata prajita. Acesta este inceputul unei companii care a devenit recunoscuta pentru calitate si bun gust. Aroma licorii turcesti a ramas intacta, fabrica reusind, in acelasi timp, sa se adapteze in permanenta cerintelor consumatorului contemporan, tot mai pretentios.

Totul porneste de la un amestec de boabe Arabica si Robusta de calitate premium, provenite din surse sustenabile, de la plantatii de renume. Apoi, inainte de prajire, are loc un proces de selectie a boabelor verzi. Dupa prajire, specialistii din Viena si Venetia inspecteaza din nou boabele, una cate una, printr-un sistem electronic de analizare a calitatii. Apoi, procesul continua prin ambalarea in vid, care pastreaza prospetimea si aroma pentru fiecare ceasca de cafea Julius Meinl.

Cafea oferita cu stil de H2On

H2On ofera un serviciu unic de livrare a cafelei de cea mai buna calitate. Gandit initial pentru firme mici si medii, care nu dispun de timpul necesar aprovizionarii cu apa si cafea, serviciul este tot mai des solicitat si de persoane fizice. Firma s-a adaptat si livreaza apa, cafea si ceai oricui este interesat, indiferent de volumul de consum lunar.

Oferta de cafea Julius Meinl este extrem de variata. De exemplu, capsulele Espresso Forte reprezinta un amestec ce combina Arabica premium din America Centrala si de Sud cu Robusta din Asia. Rezulta o aroma foarte intensa, cu savoare persistenta, care aminteste de ciocolata neagra.

Capsulele Inspresso RISTRETTO Intenso, pe de alta parte, imbina cafele premium Arabica din America de Sud si Centrala si Estul Africii cu un strop din cea mai buna cafea Robusta din Asia. Rezulta un amestec foarte intens prajit, caracterizat de o savoare puternica si corpolenta, cu un gust puternic care se bazeaza pe o aciditate florala.

Pentru cei mai pretentiosi, amintim si modul traditional de servire a acestei cafele: pe o tavita de argint, intr-o ceasca de portelan, cu lingurita asezata deasupra, alaturi de un pahar cu apa. Pofta buna!