• Home
  • Sănătate
  • Descoperire revoluționară! Cum să scapi de obezitate, hepatită și probleme digestive folosind doar suc de cartof!

Descoperire revoluționară! Cum să scapi de obezitate, hepatită și probleme digestive folosind doar suc de cartof!

cura cu cartofi

Sucurile de legume au câștigat un loc de onoare în domeniul terapeuticii naturale, oferind organismului o varietate de compuși esențiali pentru sănătate. Dintre acestea, sucul de cartofi, deși mai puțin cunoscut, se remarcă prin numeroasele sale beneficii profilactice și terapeutice.

Beneficiile cartofului pentru sănătate

Cartoful, aparent modest, este de fapt un aliment extrem de valoros atât pentru persoanele sănătoase, cât și pentru cele bolnave. Având un conținut ridicat de apă (aproximativ 75%), cartoful este recomandat în alimentația persoanelor cu boli cardiace sau renale datorită efectului său diuretic. Prof. Ovidiu Bojor sugerează chiar ca diabeticii să înlocuiască pâinea cu cartofi copți sau fierți în coajă, o zi pe săptămână, pentru a beneficia de proprietățile lor nutritive fără a crește nivelul glicemiei.

Sucul de cartofi: un remediu blând și eficient

Sucul de cartofi este cunoscut pentru efectele sale calmante și depurative, reducând excesul de aciditate din stomac și ajutând la prevenirea tumorilor datorită compușilor similari cortizonului pe care îi conține. Este, de asemenea, eficient în scăderea tensiunii arteriale.

Cum se prepară sucul de cartofi

Pentru a prepara sucul de cartofi, trebuie să spălați și să curățați bine tuberculii, apoi să-i centrifugați. Astfel, obțineți un suc proaspăt și plin de nutrienți, gata să fie consumat pentru diverse afecțiuni.

Indicații terapeutice pentru sucul de cartofi

Obezitate: Este greșit să credeți că cartofii îngrașă. De fapt, aceștia sunt utili în lupta împotriva obezității. Consumul a 100 ml de suc de cartofi cruzi pe zi, cu 15 minute înainte de masă, poate diminua apetitul și preveni consumul excesiv de mâncare. Efectele diuretice și depurative ale sucului accelerează procesele de eliminare, contribuind astfel la scăderea în greutate.

Hepatite virale: Cartoful conține substanțe care combat virusurile hepatice, fiind recomandat în hepatita A, B și C, atât în formele acute cât și cronice. O cură de o lună cu suc de cartofi (150 ml) combinat cu suc de pătrunjel (50 ml), de două ori pe zi, poate aduce beneficii semnificative.

Constipație și reumatism: Pentru aceste afecțiuni, se recomandă consumul a 500 ml de suc de cartofi pe parcursul zilei, timp de 2-3 săptămâni. Gustul sucului poate fi îmbunătățit prin combinarea cu suc de morcov.

Lipsa de vitamina C: Sucul de cartofi este eficient și în combaterea scorbutului. Un cartof mediu conține 27 mg de vitamina C. Se recomandă consumul a 200 ml de suc de cartofi pe zi, în special în sezonul rece.

Afecțiuni gastrice: Sucul de cartofi este un remediu eficient pentru gastritele hiperacide și ulcerul gastric. Consumul a 100 ml de suc crud, dimineața devreme, poate ameliora simptomele acestor afecțiuni. De asemenea, o combinație de suc de cartofi (100 ml), suc de varză (100 ml) și suc de morcov (500 ml), consumată zilnic timp de 20 de zile, poate avea efecte benefice asupra stomacului.

Cartoful poate fi util și în tratamentul cancerului gastric. Se recomandă câte 50 ml de suc de cartofi combinat cu suc de morcov, de 3-4 ori pe zi.

Te invităm să încerci aceste remedii naturale și să împărtășești experiențele tale în secțiunea de comentarii. Dacă ai găsit acest articol util, nu uita să-l distribui și cu prietenii tăi!