Destinul tragic al unui militar român. Ionuț s-a stins din viață la doi ani de la moartea soției lui, Cristina. Doi copii au rămas acum orfani

VA Press

Destinul tragic al unui militar român

Un militar român din Corabia, județul Olt, și-a pierdut viața la vârsta de 35 de ani, lăsând în urmă doi copii fără părinți. Ionuț Alfred Toncu a trecut în neființă în urma unui infarct, pe data de 23 aprilie, după o perioadă îndelungată de suferință și dureri din cauza pierderii soției sale, Cristina. Tânăra mamă a murit în decembrie 2020, la scurt timp după ce a dat naștere celui de-al doilea copil al cuplului. Ionuț a rămas singur să crească cei doi băieți, însă a continuat să sufere și să își plângă soția dragă.

„Un bărbat în adevăratul sens al cuvântului, un leu care și-a protejat copiii mai mult decât pe propria viața, a plecat din ochii noștri și a ajuns lângă femeia pe care a iubit-o ca pe ochii lui! Nu te vom uita niciodată, soldatule! Acum ești înrolat în împărăția cerurilor și vei fi cu Dumnezeu alături de copiii tăi, iar noi oamenii care te-am avut aproape îți vom întoarce ajutorul și dincolo de ceruri! Dumnezeu să te ierte, uriașule!”, este unul dintre mesajele triste, transmise de un apropiat.

”Cât ghinion să aibă acești 2 copilași ? Mama Cristina a murit la nașterea celui mic, astăzi a plecat în Cer și Ionut Alfred. Erau clienții mei de mulți ani, de câteva zile el mi-a scris pentru niște haine…dar e târziu? Păcat de acești copii frumoși, rămași orfani atât de mici”, a mai scris altcineva.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au decis să facă publică povestea tragică a militarului și să solicite sprijin pentru familia sa. Ionuț a fost descris de colegii săi ca un om dedicat și muncitor, care își iubea familia mai presus de orice. Apropiații cred că destinul l-a adus în preajma soției sale, pentru a fi împreună în ceruri.

Înmormântarea lui Ionuț a avut loc marți, iar familia, prietenii și colegii sunt profund marcați de pierderea sa. Cei doi copii ai săi rămân în grija rudelor și a celor care îi vor ajuta să treacă peste această perioadă dificilă.

„O veste tristă pentru noi și pentru toți cei care îl cunoșteau! Camaradul nostru, caporalul clasa a II-a Ionuț Alfred Toncu, a murit în urma unui infarct la vârsta de doar 35 de ani. Era alături de noi din anul 2008, și tot din 2008 și până acum a lucrat la Batalionul 1 Instrucție Olt. Avea doi copii, doi băieți ce acum au rămas și fără părintele care le mai era aproape. Soția lui Ionuț, Cristina, a murit la nașterea celui de-al doilea fiu al lor în decembrie 2020.

Ionuț era după cum spuneau colegii un om cu o inimă bună, un om care își iubea copiii mai presus de orice și care ar fi făcut orice pentru ei și pentru a-i crește frumos. Era un camarad gata să ajute, era vecinul de încredere, fiul pe care te puteai bizui. Durerea nu poate fi măsurată și nici nu poate fi ștearsă. Ce putem face este să încercăm să dăm o mână de ajutor familiei rămase în urmă și celor doi băieței”, este mesajul transmis de Ministerul Apărării Naționale.