• Home
  • Timp liber
  • Deținerea termometrelor cu mercur poate duce la închisoare pentru mulți români

Deținerea termometrelor cu mercur poate duce la închisoare pentru mulți români

Termometru-cu-mercur

Problemele legale legate de termometrele cu mercur sunt tot mai frecvente în România. Deși aceste dispozitive sunt interzise, multe persoane le au încă în casă, adesea moștenite.

Deținerea unui termometru cu mercur poate duce chiar la închisoare, așa cum arată un caz recent din Suceava, unde un bărbat a întâmpinat dificultăți majore în încercarea de a scăpa de două astfel de termometre.

Instituțiile de stat nu i-au putut oferi soluții viabile pentru eliminarea în siguranță a acestor obiecte periculoase, iar legislația prevede pedepse cu închisoarea pentru deținerea lor.

Comisarul-șef Gabriel Gheorghe Panțiru a subliniat că deținerea unui termometru cu mercur este considerată infracțiune din 2014, conform Codului penal, iar cei prinși pot primi între 2 și 7 ani de închisoare.

Este vital ca românii să fie informați despre riscurile legale și de sănătate și să predea aceste obiecte autorităților pentru eliminare sigură. Totodată, autoritățile ar trebui să implementeze un sistem de colectare eficient pentru a ajuta cetățenii să scape legal de aceste dispozitive.