Dezvăluiri cutremurătoare în dosarul azilelor groazei din Voluntari: Bătrânii mutați și mâncarea ascunsă în garaj

VA Press

SCANDALUL AZILELOR DIN VOLUNTARI: Bătrânii erau mutați pe ascuns și mâncarea stricată era ascunsă în garaj

Detalii cutremurătoare ies în continuare la iveală în dosarul azilelor groazei din Voluntari. Conform ultimelor informații dezvăluite de DIGI 24, o serie de practici șocante au fost descoperite în centrele de bătrâni, dezvăluind o realitate înfricoșătoare pentru rezidenți și familiile lor.

Potrivit stenogramelor procurorilor, zeci de bătrâni erau mutați pe ascuns în timpul nopții, de teama unui număr prea mare de rezidenți raportat la acreditarea căminelor și la numărul insuficient de îngrijitori. Această practică scandaloasă a venit la lumină în urma investigațiilor și a mărturiilor adunate în cadrul dosarului azilelor groazei din Voluntari.

De asemenea, informațiile obținute dezvăluie că mâncarea proastă și stricată era ascunsă în garajul azilelor pentru a evita detectarea în timpul controalelor. După ce inspectorii ITM și DSP finalizau inspecțiile, alimentele respective erau readuse în bucătăria centrelor și folosite în continuare pentru pregătirea hranei pacienților.

Un angajat al unui astfel de centru a dezvăluit procurorilor o cerere șocantă venită din partea administratorilor. Acesta a afirmat că i s-a solicitat să îngrijească acasă un număr de 30 de bătrâni înainte de controlul de la ITM. Angajatul a refuzat, argumentând lipsa spațiului necesar. Totodată, bătrânii erau ținuți în afara azilelor până la finalizarea controalelor pentru a evita suspiciuni.

După descinderile polițiștilor și procurorilor DIICOT în Voluntari, care au scos la iveală aceste practici abuzive, autoritățile au anunțat mobilizarea masivă și organizarea unor controale ample. Potrivit declarațiilor președintelui ANPC, Horia Constantinescu, în urma dispoziției prim-ministrului, autoritățile competente vor desfășura acțiuni comune pentru a elimina astfel de abuzuri și a asigura siguranța rezidenților.

Scandalul azilelor din Voluntari continuă să șocheze opinia publică, iar detalii tulburătoare ies la iveală în fiecare zi. Este imperativ ca autoritățile să acționeze cu fermitate și să se asigure că astfel de practici abuzive nu mai au loc în azilele destinate protecției și îngrijirii persoanelor vârstnice.