Diana Şoşoacă face apel la demiterea lui Raed Arafat în urma exploziilor de la Crevedia

VA Press

Diana Sosoaca Crevedia

București, 27 August 2023 – Senatorul Diana Şoşoacă, preşedintele organizației S.O.S. România, a vizitat în această noapte localitatea Crevedia, unde au avut loc mai multe explozii devastatoare. Într-un live pe TikTok, Şoşoacă a acuzat direct pe Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne și fondatorul SMURD, de neglijență și de luare a unor decizii care au pus viețile oamenilor în pericol.

Senatorul a criticat dur modul în care Arafat a gestionat situația, acuzându-l că a trimis personal uman în apropierea focului, în loc să utilizeze roboți sau alte tehnologii care ar fi putut să minimalizeze riscurile. „Arafat trebuie destituit din această funcție. Este inacceptabil ceea ce se întâmplă”, a declarat Şoşoacă.

În plus, Şoşoacă a pus la îndoială integritatea și eficiența ONG-ului SMURD, pe care l-a descris ca fiind „un loc unde se colectează bani”, fără a avea o legătură directă cu Departamentul pentru Situații de Urgență. Ea a ridicat și întrebarea retorică: „De ce fiecare Guvern l-a păstrat pe Arafat?”, sugerând că există probleme structurale în modul în care situațiile de urgență sunt gestionate în România.

În încheiere, președintele S.O.S. România a făcut un apel la acțiune, spunând: „Da, România mai are o șansă, numai dacă vă treziți”. Diana Şoşoacă a fost însoțită de mai mulți membri ai organizației București ai partidului S.O.S. România.

Reacțiile la declarațiile senatorului sunt împărțite, iar tensiunile politice continuă să crească în contextul unei tragedii naționale care a lăsat numeroase victime.