• Home
  • Actualitate
  • Doliu în fotbalul românesc! A murit un mare jucător. A fost campion cu Ştiinţa în ’74

Doliu în fotbalul românesc! A murit un mare jucător. A fost campion cu Ştiinţa în ’74

Dragu Badin 2

Doliu în fotbalul românesc! Veștile proaste din fotbal nu se opresc. Un alt mare campion al României s-a stins din viață. A fost campion cu Știința în ’74.

Campionul din sezonul 1973-1974, Dragu Bădin, care a jucat la Universitatea Craiova, s-a stins din viață. La Brăila, unde a început să joace fotbal, Dragu Bădin s-a născut la 7 august 1947. În 1972, el s-a mutat în Bănie. A evoluat timp de trei sezoane la Universitatea Craiova și a făcut parte din prima echipă campioană a grupării. Bădin a jucat în 70 de meciuri și a marcat trei goluri în cele trei sezoane în care a îmbrăcat culorile alb-albastre.

De asemenea, un cunoscut antrenor român s-a stins și el din viață. Florin Bejinaru, ultimul antrenor de la Pandurii și fost jucător la Pandurii Târgu Jiu, nu mai este printre noi. Anunțul tragic a fost făcut chiar de familia sa.

“Azi a încetat să mai bată inima celui care a fost soț și tată, Bejinaru Florin Constantin după o grea și lungă suferință. Drum lin către îngeri!”, a anunțat familia regretatului Florin Bejinaru.

La începutul lunii februarie a acestui an, Florin Bejinaru a preluat funcția de antrenor principal al echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2. Acesta a fost nevoit să renunțe la job după ce a aflat că este grav bolnav.

După ce a părăsit fotbalul, Bejinaru a ocupat mai multe funcții la Pandurii Târgu Jiu, printre care cele de antrenor secund, director tehnic și director al Centrului de Copii și Juniori. A fost antrenor principal la Târgu Jiu și la echipa de top a județului Gorj în Liga a IV-a, înainte de falimentul acesteia, în octombrie 2022.

Familia lui Florin Bejinaru a reclamat la începutul acestui an, în luna iulie, că personalul medical a încetat tratamentul acestuia și i-a permis să părăsească spitalul în care primea îngrijiri pentru o tumoră cerebrală recurentă.

La vremea respectivă, sora acestuia a anunțat pe Facebook că „tumoarea i-a recidivat și i-a invadat și emisfera dreaptă, fapt ce a determinat externarea lui pentru a-și găsi liniștea în familie”.