• Home
  • Actualitate
  • Doliu in lumea politica – Un cunoscut primar a murit chiar de Craciun, intr-un cumplit accident

Doliu in lumea politica – Un cunoscut primar a murit chiar de Craciun, intr-un cumplit accident

Doliu

Accident rutier grav în Strejești, Olt: Șapte persoane rănite, printre care și primarul comunei Grădinari Olt, Mihai Ioana

Un tragic accident rutier a avut loc pe Drumul Național 64, în comuna Strejești, județul Olt, luni, 25 decembrie 2023, în jurul orei 21:00. Două vehicule, o ambulanță privată de transport pacienți la dializă și un SUV, s-au ciocnit frontal, rezultând rănirea a șapte persoane, inclusiv primarul comunei Grădinari Olt, Mihai Ioana, de 61 de ani.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, ambulanța transporta șase persoane, inclusiv șoferul, în timp ce SUV-ul era condus de un tânăr de 32 de ani, din municipiul Slatina. Poliția a constatat că șoferul SUV-ului, suspectat a fi băut și sub influența drogurilor, a cauzat accidentul.

În urma impactului, șase dintre victime au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru îngrijiri medicale, iar pentru una dintre persoanele rănite a fost declarat decesul la spital. Testele efectuate au arătat că șoferul ambulanței nu era sub influența alcoolului, în timp ce șoferul SUV-ului avea o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autoritățile efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanțelor exacte ale accidentului și au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.