• Home
  • Culinar
  • Dorești să-ți diversifici dieta? Adaugă și mierea pe lista alimentelor sănătoase

Dorești să-ți diversifici dieta? Adaugă și mierea pe lista alimentelor sănătoase

1grumqj5st3ua8z wp

De ce să consumi mai des miere?

6st8v2azyy77qeb wp

Cu toții ne dorim să mâncăm sănătos și încercăm să facem cele mai bune alegeri culinare în fiecare zi. Timpul adesea mult prea scurt pentru a găti și gusturile fiecăruia dictează planul nostru alimentar. O dietă sănătoasă înseamnă echilibru, diversitate și întoarcerea pe cât se poate la natură. Micile schimbări, precum înlocuirea zahărului cu mierea, pot face diferența și pun bazele unui stil de viață mai ordonat.

Multe culturi consideră că mâncarea face mai mult decât să ne potolească foamea. Alimentele pe care le consumăm ne influențează direct sănătatea. Un bun exemplu este mierea, numită pe bună dreptate ”hrană vie” sau aliment-medicament. Produsele apicole sunt desigur un deliciu, și le preferăm adesea pentru gustul deosebit care ne poartă cu gândul la copilărie. Dar mierea este un produs natural, curat, cu o serie de calități deosebite.

Diversitatea sortimentelor ne oferă ocazia să alegem dintr-o varietate de arome. Unul dintre cele mai populare tipuri de miere din spațiul românesc este miere de salcam. Parfumul florilor, gustul inconfundabil și culoarea cristalină a transformat-o într-un adevărat brand. Dar mierea de salcâm se remarcă prin combinația de vitamine (cele din clasa B), enzime și acizi organici ce o recomandă drept un aliment valoros și sănătos. Un alt motiv pentru a o încerca!

Fiecare sortiment de miere este indicat de către terapeuți pentru anumite afecțiuni. Dacă ne referim tot la miere salcam, foarte apreciată de către consumatorii români, aceasta este adesea aleasă pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular. Însă această miere monofloră protejează și imunitatea, are efect calmant și combate răcelile. În general mierea poate fi considerată un tonic și un antibiotic natural, o altă caracteristică ce o plasează pe lista alimentelor sănătoase.

Indiferent de preferințe și tipul de miere ales, apicultorii noștri recomandă să optăm pentru o miere crudă. Dacă nu ești familiarizat cu acest concept, află că mierea crudă este forma naturală a acestui aliment minune, fără intervenții care să-i afecteze proprietățile și calitățile unice. Când optezi pentru o miere curată, românească și alte produse apicole din stup, știi că ai făcut alegeri sănătoase și pline de gust.

Alte articole recomandate