După ce descoperi acest truc util, nu vei mai uda plantele ca înainte

VA Press

Când treci pragul unei case, întotdeauna ești uimit dacă în interior există flori și plante de diferite specii, care îmbogățesc interiorul oferind culoare și vitalitate.

Cu siguranță nu se poate nega că o casă decorată cu plante bogate are o înfățișare complet diferită, reușind să infuzeze mai multă serenitate și vivacitate celor care locuiesc în ea.

Cu toate acestea, așa cum știu toți cei care au plante în casă sau în grădină, îngrijirea este fundamentală dacă vrei cu adevărat să crească sănătoase și puternice.

Pentru a asigura o viață lungă plantelor noastre, unul dintre aspectele principale este, fără îndoială, udarea, care trebuie realizată la intervale regulate.

Dar asta nu e tot, există diferite moduri de a uda: totuși, doar unele dintre ele sunt capabile să ofere un beneficiu real plantelor noastre.

Trucul pentru a uda corect plantele: așa se face

De exemplu, unii grădinari experimentați recomandă un truc simplu pentru o udare mai bună.

În primul rând, ai nevoie de o sticlă de plastic: o sticlă de Coca-Cola sau Sprite este potrivită, desigur, goală. De ce este acest element indispensabil?

Mulți vor uda plantele direct cu furtunul, care eliberează un jet puternic de apă care nu garantează niciun beneficiu plantelor. În acest fel, de fapt, există riscul de a crea daune și nu este exclus să fie smulse din cauza presiunii excesive a apei. Cum se poate evita această situație? Secretul este să faci o găleată folosind doar sticla de plastic.

Udarea adecvată a plantelor

Pe lângă sticlă, ai nevoie de o ac sau un obiect foarte ascuțit și bandă adezivă. Luăm sticla de jos și începem să facem o serie de găuri cu acul (sau cu instrumentul ascuțit pe care l-am recuperat). Dacă fundul sticlei este mai dur, acul poate fi încălzit pentru a pătrunde mai ușor. După ce am făcut găurile în partea de jos, putem trece la următorul pas.

Ia tubul obișnuit utilizat pentru a uda plantele și introduce-l în sticla de plastic, sigilând totul cu bandă adezivă. Trebuie să fim foarte atenți să sigilăm bine tubul în sticlă, pentru a obține o găleată stabilă.

Când să uzi: niciodată în amiaza mare și seara

Când procesul se încheie, trebuie doar să deschizi apa pentru a observa cum jetul va ieși cu forță prin găurile făcute anterior cu acul. Astfel, plantele nu sunt maltratate și primesc cantitatea potrivită de apă, obținând doar beneficii.

Cu acest truc, vei dori probabil întotdeauna să uzi plantele. Nimic mai greșit, deoarece udarea trebuie făcută la intervale regulate, fără a exagera. Experții recomandă să uzi plantele dimineața, în timpul verii, adică între 7 și 10 dimineața.

De asemenea, un alt sfat este să nu uzi plantele în amiaza mare, deoarece la această oră soarele evaporă apa și plantele s-ar deshidrata. În cele din urmă, nu este cazul să uzi plantele seara, deoarece în timpul nopții rădăcinile își diminuează funcția metabolică.