Epilarea definitivă cu laser: tot ce trebuie să știi

VA Press

Epilarea definitivă cu laser este o metodă modernă și eficientă de a scăpa de părul nedorit de pe orice zonă a corpului. Acest tratament se bazează pe distrugerea foliculilor piloși prin acțiunea energiei luminoase emise de un aparat special. În acest articol îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă cu laser: cum funcționează, câte ședințe sunt necesare, cum te pregătești și ce rezultate poți obține.

Ce este epilarea definitivă cu laser și cum funcționează

Epilarea definitivă laser este o procedură care folosește energia luminii pentru a distruge foliculii de păr, adică structurile care produc firele de păr. Laserul emite o undă de lumină cu o anumită lungime, care este absorbită selectiv de melanina din foliculii de păr. Astfel, foliculii sunt încălziți și deteriorați, ceea ce împiedică creșterea părului în viitor.

Epilarea definitivă cu laser nu elimină părul instantaneu, ci îl face să cadă treptat în următoarele săptămâni după tratament. De asemenea, epilarea definitivă cu laser nu garantează că părul nu va mai crește niciodată, ci reduce semnificativ densitatea și grosimea lui. Pentru a obține rezultate satisfăcătoare, sunt necesare mai multe ședințe de epilare, la intervale regulate.

Ce avantaje are epilarea definitivă cu laser față de alte metode de epilare

Epilarea definitivă cu laser are mai multe beneficii față de alte metode de epilare, cum ar fi:

 • Este sigură și nedureroasă, dacă este efectuată corect și cu un aparat adecvat
 • Este rapidă și eficientă şi poate trata zone mari într-un timp scurt
 • Previne apariția firelor de păr crescute sub piele sau a iritațiilor cauzate de alte metode de epilare
 • Îmbunătățește aspectul și textura pielii, datorită efectului de rejuvenare al laserului
 • Oferă rezultate pe termen lung, care se mențin chiar și după încheierea tratamentului.

Ce tipuri de laser există și care sunt diferențele dintre ele

Există mai multe tipuri de laser folosite pentru epilarea definitivă, care se diferențiază prin lungimea undei de lumină pe care o emit. Cele mai cunoscute sunt:

 • Laserul Alexandrite, care are o lungime de undă de 755 nm și este potrivit pentru persoanele cu pielea deschisă la culoare și părul închis
 • Laserul Diodă, care are o lungime de undă de 810 nm și este potrivit pentru persoanele cu pielea medie sau închisă la culoare și părul închis său mediu
 • Laserul Nd:YAG, care are o lungime de undă de 1064 nm și este potrivit pentru persoanele cu pielea foarte închisă la culoare sau bronzată și părul închis
 • Laserul IPL (Lumină Intens Pulsată), care nu este un laser propriu-zis, ci un dispozitiv care emite impulsuri scurte de lumină policromatică, cu lungimi de undă variabile între 500 și 1200 nm. Acest tip de dispozitiv este mai puțin specific și mai puțin eficient decât laserele.

Pentru a alege cel mai potrivit tip de laser pentru tine, este important să consulți un specialist înainte de a începe tratamentul. Acesta îți va evalua tipul de piele și păr și îți va recomanda cel mai adecvat aparat.

Cum te pregăteşti pentru o şedinţă de epilare definitivă cu laser

Pentru a te pregăti corect pentru o şedinţă de epilare definitivă cu laser, trebuie să respecţi câteva reguli simple:

 • Evită expunerea la soare sau la solar cu cel puţin două săptămâni înainte şi după şedinţă
 • Evită folosirea altor metode de epilare care smulg firul din rădăcină (cerat, pensat etc.) cu cel puţin patru săptămâni înainte şi după şedinţă
 • Rade zona care urmează să fie tratată cu cel puţin 24 ore înainte de şedinţă
 • Curăţă şi hidratează bine zona care urmează să fie tratată înainte şi după şedinţă
 • Nu aplica produse cosmetice sau parfumate pe zona tratată în ziua şedinţei
 • Informează specialistul despre eventualele afecţiuni medicale sau medicamente pe care le iei.

Câte ședințe sunt necesare pentru epilarea definitivă cu laser?

Numărul de ședințe necesare pentru epilarea definitivă cu laser depinde de mai mulți factori, cum ar fi: zona tratată, culoarea și grosimea firului de păr, tipul de piele, nivelul hormonal și rata de creștere a părului. În general, se recomandă între 6 și 10 ședințe pentru a obține un rezultat satisfăcător. Ședințele se efectuează la intervale de 4-6 săptămâni pentru zonele faciale și de 6-8 săptămâni pentru zonele corporale.

Prin urmare, epilarea definitivă cu laser este o soluție modernă și eficientă pentru a scăpa de problema părului nedorit. Dacă vrei să te convingi şi tu de beneficiile obţinute prin epilare laser diodă, te invităm să ne contactezi pentru un test patch. Îți vom oferi toate informațiile necesare și îți vom recomanda cel mai potrivit tip de laser pentru tine.