• Home
  • Actualitate
  • Europarlamentarul Cristian Terheș cere măsuri drastice în urma incendiului devastator de la Crevedia

Europarlamentarul Cristian Terheș cere măsuri drastice în urma incendiului devastator de la Crevedia

Cristian Terhes

După incendiul de proporții care a avut loc la depozitul GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, europarlamentarul Cristian Terheș solicită măsuri ferme și o anchetă amănunțită pentru a clarifica modul în care funcționa depozitul.

Terheș a exprimat pe Facebook profunda sa îngrijorare și indignare față de declarațiile primarului din Crevedia, Petre Florin, care a menționat că depozitul avea suspendată activitatea de către ISU și nu mai avea permisiunea de a vinde carburanți la cetățeni. Cu toate acestea, activitatea depozitului a continuat, iar cisternele încărcau în mod regulat.

„În mijlocul unei comune cu aproape 7.000 de locuitori funcționa de 7 ani efectiv o bombă ce aștepta să explodeze, pe la care s-au perindat diverse organisme de control ale statului. Se pare că toți știau că stația avea probleme, cu toate acestea, afacerea a continuat. De ce?”, se întreabă Terheș.

Informații suplimentare aduse de jurnalista Roxana Ciucă la RTV sugerează că stația GPL care a explodat aparține familiei primarului din Caracal, Ion Doldurea. Această legătură ridică semne de întrebare cu privire la posibilele conflicte de interese și la modul în care autoritățile au gestionat situația.

Europarlamentarul a subliniat necesitatea ca presa să investigheze în profunzime această tragedie și a îndemnat la transparență din partea tuturor structurilor implicate. „E imperativ ca presa să sape după adevăr iar oamenii locului și din toate structurile să vorbească, pentru ca publicul să știe de ce s-a putut întâmpla această tragedie”, a adăugat Terheș.

În încheiere, Terheș a adus un omagiu victimelor tragediei și a subliniat că cei responsabili de această tragedie și de facilitarea ei trebuie să fie deferiți justiției.