• Home
  • Actualitate
  • Explozie la Crevedia: Patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia

Explozie la Crevedia: Patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia

Marcel Ciolacu

Informatii despre explozie aici: Tragedie în Crevedia: Explozii la o stație GPL fără autorizație ISU

După explozia devastatoare de la Crevedia, Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat că patru dintre victimele rănite vor fi transferate în spitale din Italia și Belgia. Declarația a fost făcută la ieșirea din sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), unde a avut loc o ședință a celulei de criză.

„A fost activat sistemul european de protecție civilă… mai mult ca sigur, în noaptea asta patru pacienți vor fi transferați în Italia și Belgia… vă ținem la curent, totul va fi transparent”, a comunicat Premierul Ciolacu.

Informațiile oferite de Ministerul Sănătății indică faptul că situația victimelor este gravă, cu numeroși pacienți internați în spitalele din București, dintre care mulți sunt în stare critică. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că sunt pregătite aproximativ 60 de paturi de terapie intensivă pentru aceste victime.

În plus, familiile victimelor vor beneficia de consiliere psihologică, având în vedere impactul emoțional al tragediei. „E vorba de o situație specială, o tragedie și facem tot ceea ce este necesar cu profesionalism, fără niciun fel de rabat, încât oamenii să se simtă în siguranță”, a declarat Rafila.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de compasiune și solidaritate, subliniind necesitatea unei anchete rapide pentru a determina cauzele tragediei. „O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți”, a menționat președintele.

Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să ofere sprijinul necesar victimelor și familiilor acestora.