• Home
  • Actualitate
  • Exploziile de la Crevedia: 14 spitale în alertă, Alexandru Rafila anunță implicarea personală pentru transferul răniților în străinătate

Exploziile de la Crevedia: 14 spitale în alertă, Alexandru Rafila anunță implicarea personală pentru transferul răniților în străinătate

Alexandru Rafila despre explozii

BUCUREȘTI – În urma exploziilor devastatoare de la stația GPL din Crevedia, 14 spitale din țară sunt acum în alertă, a anunțat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-o intervenție în direct la Antena 3 CNN. Dintre acestea, 12 spitale se află în București, iar alte două în zonele adiacente.

Ministrul a subliniat că s-a implicat personal în demersurile pentru transferul pacienților răniți la Crevedia către spitale din străinătate. „Am luat deja legătura atât cu colegii din Belgia, cât și cu cei din Italia, pentru un eventual transfer al persoanelor care au arsuri întinse”, a declarat Rafila. Confirmarea a venit rapid din partea Italiei, unde un spital din Milano este pregătit să primească între 2 și 3 pacienți cu arsuri grave.

Totuși, transportul pacienților către spitalele străine se va face doar după stabilizarea lor. „În afară de aceste spitale, avem în jur de 60 de locuri la Terapie Intensivă cu aparate de ventilație”, a adăugat ministrul.

Din totalul de 46 de victime internate în urma incidentului, aproximativ 30 necesită îngrijiri la Terapie Intensivă, ceea ce subliniază gravitatea situației și necesitatea unei coordonări eficiente la nivel național și internațional.

Echipele de intervenție și personalul medical lucrează non-stop pentru a oferi toată asistența necesară victimelor, iar autoritățile sunt mobilizate pentru a gestiona această situație de urgență.