• Home
  • Parteneri
  • Frica de spitale, cronică în România. Motivele spaimei și cum poți să eviți vizitele la medic fără să-ți riști sănătatea

Frica de spitale, cronică în România. Motivele spaimei și cum poți să eviți vizitele la medic fără să-ți riști sănătatea

spital covid 19 frica moarte

Sistemul sanitar românesc este unul care lasă mult de dorit. Frica de spitale a ajuns boală cronică în țara noastră, iar din acest motiv tot mai mulți oameni evită sau amână tot mai mult vizitele la medic.
Cauzele sunt clare și cât se poate de întemeiate. Din nefericire, soluțiile par să lipsească cu desăvârșire, iar consecințele sunt extrem de grave.
Frica de spitale, cronică în România. Motivele spaimei și cum poți să eviți vizitele la medic fără să-ți riști sănătatea
Pandemia a îngenuncheat definitiv sistemul sanitar din România, care se afla oricum în pragul colapsului. Criza sanitară din ultimii doi ani a venit cu peste 61.000 de decese înregistrate, iar numărul real este probabil mult mai mare.
În ultimii doi ani, românii au asistat neputincioși la un spectacol sumbru. Statisticile anunțau că doar un procent de aproximativ 5% din pacienții internați în Secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă reușesc să părăsească spitalele în viață.
Pe de altă parte, cadrele medicale declarau că oamenii ajung în ultimul moment la spitale și nu le rămân prea multe variante de tratament cu excepția ATI. Frica îi împingea spre moarte.
Valul patru al pandemiei ne-a adus față în față cu realitatea. Sistemul sanitar a clacat, paturile nu mai ajungeau, medicii nu mai făceau față. Am văzut cum bolnavii noștri erau trimiși cu avioane militare în alte țări, am văzut cum medicii din toată Europa au venit să ne trateze pacienții.
Spitalele din România au ars, iar un spital pentru marii arși nu există. În mai puțin de 12 luni, au avut loc 11 incendii în instituțiile sanitare din țara noastră. Bilanțul victimelor este unul extrem de ridicat.
Dramatismul situației și spaima că astfel de situații s-ar putea repeta l-a împins pe managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara să ceară Inspectoratului pentru Situații de Urgență un echipaj de pompieri cu autospecială care să stea în curtea instituției sanitare. Ulterior, după ce pompierii au plecat, specialiștii verificau instalația electrică din trei în trei ore.
Românii nu se simt în siguranță în spitale și pe bună dreptate. Au trecut mai bine de șase ani de când România și-a văzut neputința în fața ochilor. Incendiul de la clubul Colectiv a ucis 27 de tineri. În total au murit 64 de persoane. Spitalele noastre i-au ucis pe ceilalți.
Situația nu s-a schimbat cu mult nici în prezent, doar că acum pacienții știu ce sunt infecţiile nosocomiale și că instituțiile sanitare românești sunt pline.
În fața unui asemenea tablou, nimeni nu poate combate un „mi-e frică de spital”. Cu toate acestea, cu toții avem nevoie de analize medicale și chiar asistență specializată pentru anumite probleme. Neglijarea sănătății este o greșeală majoră și, chiar și în condițiile în care ai putea să te gândești că o vizită la medic pentru o chestiune minoră s-ar putea să-ți aducă probleme mai grave de sănătate, luate din spital, există soluții pentru a avea grijă de sănătatea ta.
O alternativă personalizată, flexibilă și sigură la serviciile medicale actuale sunt cele la tine acasă. Poți beneficia de ambulanță privată, consultații, îngrijiri medicale și recoltare analize la domiciliu de către echipa TruMed.
Întotdeauna, sănătatea trebuie să fie pe primul loc. Oricare ar fi alegerea ta, important este să nu ignori acest capitol și să te asiguri periodic că totul merge bine.
Sursa foto: Pixabay.com.