• Home
  • Externe
  • George Simion, deschis la negocieri cu Mircea Geoană pentru Prezidenţiale?

George Simion, deschis la negocieri cu Mircea Geoană pentru Prezidenţiale?

george-simion,-deschis-la-negocieri-cu-mircea-geoana-pentru-prezidentiale?

Într-o recentă apariţie la emisiunea Insider politic de pe Prima TV, George Simion, liderul AUR, a lansat o serie de declaraţii ce au stârnit curiozitatea scenei politice româneşti. Deschis la posibilitatea de a-l avea pe Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, în discuţiile pentru o potenţială candidatură la alegerile prezidenţiale, Simion îşi exprimă în acelaşi timp ironia faţă de cariera politică a acestuia. Între timp, actorul Dan Puric este menţionat ca un potenţial candidat AUR, cu decizia finală urmând să fie în mâinile membrilor partidului.

Simion îşi subliniază preferinţa pentru o poziţie executivă, în locul candidaturii prezidenţiale, evidenţiindu-şi obiectivele de a perturba stabilitatea politica actuală şi de a încuraja crearea „normalităţii” în peisajul politic românesc. Întrebat despre candidatul comun al PSD şi PNL, liderul AUR sugerează că Marcel Ciolacu ar avea ambiţii în această direcţie, însă confirmă că până în prezent, nicio discuţie formală nu a fost iniţiată cu Geoană.

Preferinţele electorale trecute ale lui Simion sunt, de asemenea, un subiect de discuţie, liderul AUR mărturisind că nu l-a votat pe Mircea Geoană în 2009 şi exprimându-şi dezamăgirea faţă de opţiunile electorale din alegerile prezidenţiale anterioare. Aceste declaraţii arată un tablou complex al preferinţelor şi strategiilor politice ale liderului AUR,

 » România FM – Externe
Citește continuarea 👆