• Home
  • Monden
  • Gestul generos al lui Cătălin Moroșanu față de Sergiu, tăticul călăreț, neapreciat: A vândut casa donată și a intrat în conflict cu legea

Gestul generos al lui Cătălin Moroșanu față de Sergiu, tăticul călăreț, neapreciat: A vândut casa donată și a intrat în conflict cu legea

Gestul generos al lui Catalin Morosanu fata de Sergiu taticul calaret neapreciat

Cătălin Moroșanu, cunoscut luptător român, a devenit eroul unei campanii umanitare impresionante acum câțiva ani, reușind să strângă peste 40.000 de euro pentru Sergiu Ciobotariu, supranumit tăticul călăreț, și familia acestuia. Eforturile lui Moroșanu au culminat cu achiziția unei case pentru tânăr și cei apropiați lui. Totuși, recente dezvăluiri arată că gestul său nu a fost pe deplin apreciat de beneficiar.

Sergiu, în loc să valorifice acest ajutor, a ales un alt drum. După doar un an de la primirea casei, a decis să o vândă, cheltuind apoi banii rămași din donații și refuzând să-și caute un loc de muncă. Situația familiei s-a deteriorat rapid, iar acum, la doi ani de la pierderea locuinței, s-au întors în același loc precar în care locuiau inițial.

În ultima perioadă, Sergiu și partenera sa de viață au început să vândă diverse obiecte la târguri, multe dintre acestea fiind colectate chiar din gunoaie. Această schimbare de activitate nu a fost singura problemă cu care s-a confruntat Sergiu. El a avut recent și un conflict cu legea, fiind prins conducând fără permis și implicându-se într-un incident violent împreună cu doi prieteni.

Deși intențiile lui Moroșanu au fost nobile, povestea lui Sergiu demonstrează că nu întotdeauna ajutorul material este suficient pentru a schimba viețile oamenilor în bine. Casa, odinioară un simbol al speranței și un nou început, este acum abandonată și în paragină, reflectând parcă traiectoria descendentă a vieții lui Sergiu și a familiei sale.