Gigi Becali construiește o biserică unică în România

gigi becali catedrala 1

În contextul pandemiei de COVID-19, Gigi Becali, împreună cu soția sa, Luminița, au început construcția unei biserici remarcabile în zona Pipera-Voluntari. Această structură religioasă este prevăzută să fie finalizată în 2024, promițând să devină un edificiu unic în România.

Ideea acestui proiect a apărut în 2008, în urma unui eveniment sportiv marcant pentru echipa lui Becali, FCSB, care a reușit să elimine Galatasaray și să avanseze în grupele Ligii Campionilor. Inspirat de acest succes, Becali a făcut o promisiune divină de a construi o biserică dacă echipa sa va învinge. După obținerea autorizațiilor necesare, lucrările la catedrală au început.

Concepută în stilul arhitectural al bisericilor rusești, această biserică se distinge prin spațiile sale generoase. În spatele acesteia, se va ridica o clădire cu trei etaje, destinată cazării preoților invitați în Capitală. Gigi Becali este implicat personal în detaliile proiectului, ocupându-se de altar, icoane și decor. Catedrala va avea un design interior unic, cu picturi realizate în foiță de aur și 13 clopote programate să interpreteze melodii religioase.

Structura impresionantă, care va măsura 40 de metri înălțime, 35 de metri lungime și 20 de metri lățime, este pe cale să devină un sanctuar remarcabil. Comunitatea locală așteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor, prevăzută pentru primăvara anului viitor, în lipsa unor întârzieri neașteptate.

Generozitatea lui Gigi Becali în domeniul spiritual: ridică o biserică monumentală în Pipera-Voluntari

Gigi Becali și viziunea sa spirituală: construiește o catedrală unică în România

O promisiune divină îndeplinită: Gigi Becali finalizează biserica impresionantă în Pipera-Voluntari