• Home
  • Parteneri
  • Iată de ce ar trebui să îi citești copilului tău povești de noapte bună

Iată de ce ar trebui să îi citești copilului tău povești de noapte bună

o suta de pupici coperta tipar

Încântă-ți copilul cu povești de noapte bună 

De la dezvoltarea corespunzătoare a creierului și până la stimularea abilităților lingvistice și a vocabularului, atunci când îi citești copilului tău povesti de noapte buna îi îmbunătățești de fapt abilitățile de învățare. Nu este niciodată prea devreme să începi să îi citești copilului tău. Chiar dacă este prea mic pentru a fi capabil să vorbească, citindu-i bebelușului tău o poveste cu voce tare, îl vei ajuta să se familiarizeze cu limba și să își dezvolte abilități de pre-alfabetizare, care îi vor fi de mare ajutor la grădiniță și apoi la școală. 

O poveste de noapte bună ajută la scăderea nivelului de stres

Cei mici sunt la fel de expuși la stres precum adolescenții și adulții, așa că o poveste de noapte buna devine mai importantă ca oricând. Când îi citești copilului o poveste sau îl încurajezi să citească el singur, mintea sa se va îndrepta spre locuri în care nu a fost și care depășesc mediul pe care el este obișnuit să îl vadă. Ca adulți, atunci când citim o carte, ne relaxăm, mușchii se destind și mintea nu mai este agățată de probleme. La copii, o poveste de noapte bună reduce nivelul de cortizol, ceea ce îi ajută să se relaxeze și să obțină o mai bună putere de concentrare.

Povești de noapte bună pentru copii – le îmbunătățesc abilitățile lingvistice și de comunicare

În primele luni de viață, este minunat să îți adormi bebelușul cu o poveste de noapte bună. Totuși, pe măsură ce începe să vorbească, nu te mai rezuma doar la citit povesti de noapte buna pentru copii. Încearcă să îl încurajezi să se angajeze într-o conversație cât timp îi citești. Comunicarea este o abilitate socială importantă, care poate fi perfecționată  prin conversațiile despre poveștile pe care i le citești.

Încearcă să transformi povestea de noapte bună într-o experiență interactivă și întreabă-ți copilul ce ghicește că urmează să se întâmple și de ce crede asta. Profită de lectura de dinainte de culcare pentru a-ți încuraja copilul să își exprime gândurile și pentru a-l asigura că este grozav să își lase imaginația să zburde.