Idei pentru micul dejun: 3 reţete vegane şi delicioase

VA Press

Beautiful Asian woman sweet tooth meditates and practices yoga, eats yummy pancakes and cakes, feels relaxed, going to taste birthday cake, loves desserts, gets much calories. Junk food concept

Micul Dejun este o masă esenţială şi nu trebuie să sari peste ea. Niciun fel de dietă sau regim pentru a slăbi sau a te îngrăşa nu trebuie să excludă mesele principale ale zilei, de aceea micul dejun îşi are locul în alimentaţia oricui, mai puţin a celor cărora medicul le prescrie un altfel de regim.

Chiar dacă prepararea unei mese de dimineaţă pentru multe persoane poate părea o corvoadă, există o mulţime de opţiuni pe care le poţi explora. Fie că adopţi o dietă vegană sau preferi micul dejun fără produse animale, reţetele rapide pe bază de plante sunt întotdeauna o alegere de succes.

Descoperă 3 reţete vegane pentru prima masă a zilei:

Budincă de tapioca

Tapioca este extras din planta numită manioc şi are o textură lipcioasa. Perlele de tapioca conţin în mare proporţie amidon, adică au un conţinut bogat în carbohidraţi. Poţi afla totul despre tapioca consultând resurse pe care le găseşti uşor, online.  

Ca să prepari budincă de tapioca vei avea nevoie de 60 de grame budincă de tapioca şi 200 de mililitri lapte vegetal sau apă. Pune într-o cratiţă la foc mic atât perlele, cât şi apă sau laptele şi amestecă până obţii o consistenţă de pudding. La final, adaugă o linguriţă sau două de miere pentru a îndulci amestecul.

Dacă îţi doreşti să adaugi şi o sursă de proteine, poţi folosi pudră proteică vegană în amestec, însă nu uita să adaugi o cantitate puţin mai mare de lichid pentru a încorpora bine pudră. 

Pentru a decora budinca poţi să foloseşti dulceaţă, fructe proaspete, nuci pecan sau ciocolată neagră rasă.

Toast cu humus şi legume

Pentru această masă ai nevoie de pâine prăjită, hummus cu orice fel de aromă preferi şi legume proaspete sau coapte. Pentru a face porţia cât mai generoasă, foloseşte 3 sau 4 felii de toast. Unge feliile pâine cu humus şi adaugă peste legume precum roşii, ardei, dovlecei sau ciuperci. Poţi decora feliile de toast cu seminţe proaspete, de dovleac sau floarea soarelui.

Terci de ovăz

Pentru a prepara terci de ovăz vei avea nevoie de 70 de grame de ovăz şi 100 de mililitri de apă sau lapte vegetal. Amestecă ambele ingrediente la foc mic până când acestea încep să capete consistenţa unui terci. De asemenea, pentru a îndulci terciul poţi folosi miere în cantitate mică.

Amestecă terciul cu pudră proteică vegană pentru un aport extra de proteine sau cu fructe, nuci, dulceaţă, ori ciocolată dacă îţi doreşti un mic dejun dulce şi gustos.

Pentru a economisi timp poţi să prepari terciul de ovăz de seară şi să îl păstrezi la frigider până a doua zi. Astfel, dimineaţa, micul tău dejun va fi gata, iar tu vei putea să îţi începi ziua fără grijă de a găti.

Micul dejun poate să fie gustos chiar şi atunci când nu utilizezi produse de origine animală. Reţetele vegane pentru prima masă a zilei îţi pot oferi un aport generos de nutrienţi şi au avantajul de fi foarte uşor de preparat.