Importanța vizitelor regulate la medicul dentist

dentist

Dacă amânați adesea vizitele regulate la dentist și igienizările perofesionale, ajungeți în etapa în care aveți nevoie de tratamente mai complexe și mai costisitoare, și anume:

Obturațiile

Obturațiile sau plombele sunt plasate de către medicii stomatologi pentru a restabili integritatea dintelui și funcționarea sa normală. Înainte de a se pune o plombă dintele, medicul curăță bine dintele cariat, dezinfectează zona și plasează obturația. Obturațiile moderne sunt aproape indistinctibile de smalțul natural al dinților.

Tratamentul de canal

Dacă s-a format un proces inflamator în interiorul rădăcinii, pacientul prezintă dureri destul de puternice. Această afecțiune necesită ajutor urgent de la un specialist. Tratarea și obturarea canalului radicular este efectuată de medicii stomatologi în următoarele cazuri:

  • fracturi în dinte;
  • carii profunde;
  • leziuni dentare.

Pentru a trata un canal radicular, medicul crează acces prin dinte pentru a ajunge la camera pulpară, îndepărtează nervul și pulpa afectate, tratează cavitatea cu soluții speciale și sigilează etanș canalul până la vârful rădăcinii.

Albirea dentară

Albirea este o procedură care ajută la restabilirea albului dinților. Înainte de a îndepărta petele întunecate de pe suprafața smalțului, medicul dentist ar trebui să evalueze starea cavității bucale în ansamblu. Este important să eliminați preliminar orice proces inflamator, formațiuni carioase și alte probleme.

În ceea ce privește procedura de albire, acum există tehnici moderne care fac această procedură sigură și confortabilă.

Extracția dentară

Dacă dintele nu poate fi salvat, medicul stomatolog poate recomanda îndepărtarea acestuia. Această procedură este dureroasă și, prin urmare, se efectuează sub anestezie locală.

În unele cazuri, rădăcina molarului poate fi salvată. Prin urmare, numai partea superioară a coroanei este îndepărtată, iar partea lipsă a dintelui este reconstruită pe un pivot special.

Punte dentară sau implant dentar

Tehnicile moderne fac posibilă refacerea danturii practic de la zero. În ceea ce privește implantul dentar, această metodă este de preferat în locul unei punți dentare, deoarece plasarea de implanturi dentare București nu afectează dinții vecini și se simte ca un dinte natural.

Ortodonția

Problemele ortodontice din domeniul stomatologiei sunt cele mai frecvente la copii și adolescenți. Malocluzia, aglomerarea dinților, adenția, deplasarea maxilarului, tulburările articulare și alte patologii necesită fără dubiu examinarea și asistența unui ortodont.

Vizitele regulate la un cabinet stomatologic în București sunt o garanție a sănătății dentare și orale. Numai un specialist va putea determina prezența bolilor în stomatologie și să ia toate măsurile necesare pentru tratamentul lor în timp util.