• Home
  • Actualitate
  • Impozitarea tichetelor de masă cu 10% stârnește controverse: Deputatul USR Cristian Seidler critică noua măsură

Impozitarea tichetelor de masă cu 10% stârnește controverse: Deputatul USR Cristian Seidler critică noua măsură

Tickete de masa

Guvernul României a anunțat introducerea unui impozit de 10% pe tichetele de masă, o măsură ce generează reacții mixte în rândul angajaților și angajatorilor. Conform noii reglementări, valoarea netă a tichetelor de masă acordate angajaților va fi diminuată cu 10%, afectând direct veniturile acestora.

Deputatul USR, Cristian Seidler, a exprimat o poziție critică față de această inițiativă în cadrul unei emisiuni la B1TV. El a subliniat că, deși valoarea maximă a tichetelor de masă poate fi crescută de către firme, nu există o obligativitate în acest sens. Prin urmare, angajații ar putea continua să primească aceeași sumă nominală, dar cu un impact real diminuat din cauza noii taxe.

Mai mult, Seidler a accentuat importanța tichetelor de masă netaxate la nivel global, subliniind că acestea ar trebui să asigure necesarul minim alimentar fără a fi împovărate de taxe și impozite. El a criticat de asemenea aplicarea acestei taxe de 10% și pentru sumele primite în caz de concedii medicale, argumentând că este o penalizare adițională pentru persoanele bolnave.

Modificarea legislativă, inclusă la articolul 68, alineatul (3), prevede că impozitul se va calcula prin aplicarea unei cote de 10% asupra venitului brut, din care se deduce contribuția de asigurări sociale de sănătate. Impozitul va fi reținut la sursă de către plătitorii de venituri.