• Home
  • Timp liber
  • În ce lună se nasc cei mai deștepți oameni. E dovedit științific

În ce lună se nasc cei mai deștepți oameni. E dovedit științific

In ce luna se nasc cei mai destepti oameni

Un studiu realizat în Statele Unite sugerează că persoanele născute într-o anumită lună sunt mai inteligente. Iar dacă obișnuiești să vorbești cu câinele tău, probabil că ești considerat un geniu, conform științei.

Multe persoane cred că cei născuți de Ziua Îndrăgostiților sunt mai romantici, iar cei născuți în decembrie sunt mai orientați spre familie datorită sărbătorilor de Crăciun. Însă, aceste percepții sunt pur subiective.

Totuși, există o lună specifică în care se nasc cei mai inteligenți oameni, conform unui studiu al Biroului Național de Cercetare Economică din Massachusetts. Studiul a analizat datele academice ale copiilor născuți între 1994 și 2000 în Florida și a dezvăluit rezultate surprinzătoare.

De ce sunt mai deștepți oamenii născuți în septembrie

Experții susțin că data nașterii influențează abilitățile cognitive. Datele obținute au arătat că cei născuți în septembrie au o medie academică superioară comparativ cu ceilalți colegi. Acești copii par să obțină cele mai bune note și beneficiază de avantajul de a fi cei mai mari din grupele școlare, spre deosebire de cei născuți în august, care sunt cei mai mici.

Cu toate acestea, nu doar vârsta la care încep școala joacă un rol important, ci și statutul socio-economic influențează performanțele academice, chiar și între cei născuți în aceeași lună.

Faptul că există dovezi clare că cei născuți în septembrie au rezultate mai bune este surprinzător și nu poate fi considerat o simplă coincidență. Probabil cunoști pe cineva care confirmă această regulă, sau poate nu.

Alte articole recomandate