• Home
  • Actualitate
  • Incendiu de vegetație în apropierea Fermei Dacilor: 8 hectare afectate

Incendiu de vegetație în apropierea Fermei Dacilor: 8 hectare afectate

Incendiu ferma dacilor

Un incendiu de vegetație a izbucnit sâmbătă în apropierea Fermei Dacilor, afectând o suprafață de aproximativ 8 hectare. Echipaje de pompieri din Prahova au intervenit de urgență pentru localizarea și stingerea focului, a informat Observatorul Prahovean.

Evenimentul survine după tragedia din a doua zi de Crăciun, când Ferma Dacilor a fost devastată de un incendiu în urma căruia 8 persoane și-au pierdut viața. Până în prezent, nu este clar dacă terenul afectat de flăcări aparține complexului turistic.

Un echipaj de poliție a fost prezent la locul incidentului pentru aproximativ 20 de minute, pentru evaluarea situației. De asemenea, forțele de intervenție au inclus și un echipaj SMURD, prezent pentru a asigura zona în contextul vântului puternic, care ar putea reprezenta un risc pentru desfășurarea anchetei.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova au declarat că incendiul a avut loc în comuna Jugureni și că astfel de incidente sunt frecvente în această perioadă secetoasă a anului.