• Home
  • Breaking News
  • Incendiu devastator la o pensiune din Prahova. Şase morţi, între care şi copii. Prima ipoteză oficială

Incendiu devastator la o pensiune din Prahova. Şase morţi, între care şi copii. Prima ipoteză oficială

Ferma Tohani

În dimineața zilei de 26 decembrie 2023, un incendiu devastator a cuprins pensiunea Ferma Dacilor din județul Prahova, provocând moartea a șase persoane și distrugerea completă a locației. Evenimentul tragic a survenit în urma unei petreceri private, cu investigații în desfășurare privind cauzele posibile, inclusiv un act intenționat.

Victimele, identificate printre care și fiul proprietarului, Cornel Dinicu, au fost găsite carbonizate în urma incendiului. Anchetatorii, prezenți la fața locului, examinează mai multe ipoteze, inclusiv posibilitatea unui incendiu provocat. Înainte de dezastru, martorii au raportat un conflict între doi soți, care a culminat cu violența fizică.

„Un client și-a bătut soția. A fost mare zarvă. Toată lumea a auzit țipetele femeii. A umplut-o pur și simplu de sânge, iar patronul i-a cerut imediat să plece. Bărbatul a părut că se liniștește, dar era foarte supărat că este dat afară. Nu excludem ca înainte de a părăsi pensiunea, acest bărbat să fi pus focul. În momentul în care a izbucnit incendiul, pe la 5 dimineața, cam așa, toată lumea dormea în pensiune. Nu era nicio petrecere”, au declarat mai mulți dintre clienții aflați de sărbători la Ferma Dacilor, arată Adevarul.ro.

Autoritățile au relevat că pensiunea Ferma Dacilor funcționa fără o autorizație valabilă de securitate la incendiu. O verificare anterioră în 2019 a identificat multiple nereguli, dintre care doar unele au fost remediate. Această lipsă ar putea fi un factor crucial în evaluarea cauzelor și consecințelor incendiului.

„Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”, a transmis ISU Prahova.