• Home
  • Timp liber
  • Începând din această lună, există o veste importantă pentru cei care dețin carduri de alimente

Începând din această lună, există o veste importantă pentru cei care dețin carduri de alimente

449489261 122124858326306195 3460275325289718229 n

Începând din această lună, persoanele care beneficiază de cardurile de alimente emise de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene vor primi noi tranșe de bani. Aceste carduri, destinate categoriilor defavorizate, oferă un sprijin esențial pentru achiziționarea alimentelor și meselor calde.

Noile Tranșe de Bani din 2024

În 2024, valoarea nominală a sprijinului acordat prin cardurile sociale este de 250 de lei, distribuită o dată la două luni. Beneficiarii includ pensionarii sistemului public și ai caselor de pensii sectoriale, persoanele cu dizabilități grave sau medii, familiile cu mai mult de doi copii, familiile monoparentale și beneficiarii de ajutor de incluziune.

Aceste carduri sunt destinate exclusiv achiziționării alimentelor sau meselor calde. Banii nu pot fi retrași în numerar și nu pot fi folosiți pentru alte produse. Suma încărcată trebuie cheltuită în 12 luni, altfel devine inactivă.

Eligibilitatea este stabilită de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, iar distribuția este realizată de Poșta Română. Cardurile sunt atribuite automat dacă se îndeplinesc criteriile de eligibilitate.

Tehnologia Contactless și Suportul Continu pentru Beneficiari

Cardurile beneficiază de tehnologia contactless, permițând plăți rapide și sigure. Beneficiarii primesc instrucțiuni clare și un număr de asistență pentru eventualele probleme.

Cardurile nu pot fi transferate sau utilizate în alte scopuri decât cele prevăzute. Beneficiarii sunt încurajați să cheltuiască banii în termenul stabilit pentru a maximiza beneficiul acestui sprijin social.

Calendarul Tranelor pentru 2024

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a confirmat că, începând cu 14 iunie 2024, cardurile vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei, beneficiind aproximativ 2,6 milioane de persoane eligibile. Procesul de încărcare va continua până pe 25 iunie 2024.

Pe lângă tranșa din iunie, în 2024 se vor acorda încă trei tranșe de câte 250 de lei în august, octombrie și decembrie. Aceste măsuri fac parte din eforturile guvernului de a sprijini categoriile vulnerabile în fața provocărilor economice și sociale.

Un Sprijin Esențial pentru Categoriile Vulnerabile

Aceste inițiative oferă nu doar sprijin financiar, ci promovează și incluziunea socială și creșterea calității vieții pentru toți cetățenii. Guvernul își demonstrează astfel angajamentul de a asigura necesitățile de bază ale celor mai vulnerabili și de a menține un nivel minim de trai adecvat.

Cardurile de alimente sunt un instrument vital pentru numeroase familii și persoane aflate în dificultate, oferindu-le suportul necesar pentru a depăși provocările zilnice.