• Home
  • Prognoza meteo
  • Inundații severe în regiunile nordice și centrale ale Italiei și în Austria, în timp ce Grecia se confruntă cu incendii devastatoare

Inundații severe în regiunile nordice și centrale ale Italiei și în Austria, în timp ce Grecia se confruntă cu incendii devastatoare

Temperaturi maxime așteptate astăzi între 37, până la 39 de grade. Mâine valul de căldură va fi în restrângere.

O vară atipică aduce fenomene meteorologice extreme în Europa. Italia, Austria și Slovenia s-au confruntat cu ploi abundente și temperaturi mai mici decât normalul sezonului, provocând inundații severe, în timp ce Grecia se luptă cu unul dintre cele mai devastatoare incendii din istoria recentă.

În Italia, ploile torențiale au inundat străzile din Genova și Lombardia, necesitând intervenții rapide ale pompierilor pentru a salva șoferii blocați în mașini. Alpii italieni au fost acoperiți de zăpadă, iar drumuri importante către Franța au fost închise. În Austria și Slovenia, localități au fost izolate de viituri încărcate cu noroi, distrugând infrastructura critică.

Între timp, în Grecia, un incendiu de vegetație a luat proporții alarmante, devenind cel mai mortal din Europa această vară. Cel puțin 20 de persoane au pierdut viața, iar incendiul se extinde necontrolat în regiunea Evros, alimentat de vânturi puternice și de valuri de căldură record.