• Home
  • Parteneri
  • Îți place atmosfera de cafenea? Iată TOP 4 idei ca să îți transformi grădina în oaza ta de liniște!

Îți place atmosfera de cafenea? Iată TOP 4 idei ca să îți transformi grădina în oaza ta de liniște!

amenajare gradina

Grădina nu este numai pentru flori și alte plante. Desigur, ele reprezintă niște elemente absolut indispensabile unei grădini, însă este foarte important modul cum le plantezi ca să îți poți crea spațiu să te relaxezi afară. Dacă îți place să ieși în oraș și să-ți savurezi latte-ul sau ceaiul cu gheață în localurile de tip grădină, în timp ce în curtea ta de acasă ieși doar ca să faci curat și să uzi florile, poate că este cazul să faci câteva schimbări ca să te bucuri cu adevărat de casa ta. De ce să plătești dublu pentru o cafea când poți investi în propria ta grădină ca să te simți în fiecare zi ca la cafenea? 

Iată TOP 4 lucruri care vor oferi o atmosferă de cafenea grădinii tale!

  • Gazon

Ce poate fi mai stilat decât o masă pe iarba verde? Indiferent de dimensiunile grădinii tale, gazonul îi va oferi un aspect curat și îngrijit. Desigur, va trebui să-ți dedici puțin timp pentru tuns și udat, însă cu siguranță acest mic efort va fi binemeritat în zilele însorite în care îți vei savura cafeaua la iarbă verde, indiferent că vei sta la masă, pe o pătură sau pe bancă. Tot ce trebuie să faci este să măsori spațiul care vei vrea să fie verde și să mergi la cel mai apropiat magazin pentru grădină și să achiziționezi un gazon care se  potrivește măsurătorilor tale.

  • Surse de lumină

Ai plantat gazonul, ai bănci mai confortabile decât cele din parc și a crescut și copacul, unde poți să stai la umbră. Păcat că nu te poți bucura de grădina ta doar în weekend și nu și seara după o zi de muncă. Cine a spus că poți sta în grădină doar pe timpul zilei? Cu îndeajuns de multă lumină, te poți bucura de ea și noaptea, în timp ce ea va deveni locul de întâlnire pentru prietenii tăi. Comandă proiectoare led de la led zone și oferă destul de multă lumină în grădina ta ca să te bucuri de ea din plin chiar și noaptea. 

  • Fântână

Ce poate fi mai calmant decât să auzi o apă susurând? O mică fântână arteziană într-o grădină nu numai că oferă un design plăcut, ci are și proprietăți relaxante. Mai mult decât atât, din punct de vedere al Feng Shui-ului, se consideră că o sursă de apă în grădină, cum ar fi o fântână, aduce prosperitate și energii pozitive. 

  • Mese și scaune 

Gândește-te la cafeneaua ta preferată și la cum arată mesele și scaunele de acolo și nu ezita să te inspiri! Poate că sunt scaune franțuzești spiralate din metal sau chiar clasicele mese din lemn de berărie. Gândește-te ce ți-ar plăcea și cu siguranță vei găsi o versiune accesibilă pentru bugetul tău. Nu uita să consideri și opțiunea vizitatorilor, așa că poate ar trebui să achiziționezi o masă de dimensiuni mai mari și mai multe scaune. 

Cu alte cuvinte, grădina ta poate deveni o adevărată atracție dacă te hotărăști să investești puțin în ea!

Sursa foto: Storyblocks.com