Joe Biden: Sănătos și gata pentru un al doilea mandat. Diagnozele medicale de la Casa Albă

VA Press

Raportul arată care este diagnosticul primit de președintele SUA din partea medicilor

La un an înainte de alegerile prezidențiale ce vor avea loc în Statele Unite ale Americii, actualul președinte, Joe Biden, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. În contextul vârstei sale înaintate, Biden a fost recent supus unui control medical amănunțit la Casa Albă. Medicul său personal a asigurat în cadrul unei conferințe de presă că președintele Biden este în stare să-și îndeplinească în continuare rolul de președinte.

Conform unei note medicale publicate de Casa Albă după un control de rutină, Biden este apt să candideze pentru un nou mandat, în ciuda contestațiilor din cadrul propriului partid, dar și din partea opoziției, care consideră că nu e necesar să ai 80 de ani pentru a ajunge la Casa Albă.

Kevin O’Connor, medicul personal al lui Biden, a vorbit despre starea de sănătate a președintelui, asigurând că acesta poate conduce țara un al doilea mandat. Evaluarea lui O’Connor a fost bazată pe o revizuire detaliată a istoricului medical al lui Biden, precum și pe un examen fizic amănunțit, care a inclus consultații de specialitate la Centrul medical militar național Walter Reed.

În urma unui consult dermatologic, o mică leziune de pe pieptul lui Biden a fost îndepărtată și trimisă pentru biopsie, a informat O’Connor. Anterior, în noiembrie 2021, O’Connor a confirmat că președintele Biden era „apt pentru serviciu” și că poate își putea îndeplini responsabilitățile fără nicio scutire sau acomodare.

Biden a fost diagnosticat cu un mers greoi, ca urmare a unei fracturi la picior. Conform notei recente, mersul lui Biden rămâne rigid, dar nu s-a înrăutățit. În plus, Biden nu prezintă simptome reziduale de la contractarea Covid-19 în luna iulie și este asimptomatic pentru o aritmie cardiacă cunoscută sub numele de fibrilație atrială. De asemenea, președintele continuă tratamentul pentru colesterol, nivelul acestuia fiind semnificativ redus.

Raportul medical mai menționează că Biden suferă de reflux acid, motiv pentru care se aude uneori cum își drege gâtul. Examenul nu a inclus teste cognitive, iar o evaluare neurologică a arătat că președintele nu prezintă semne de probleme neurologice.

Este important de subliniat că președinții SUA nu au nicio obligație legală de a publica informații despre starea lor de sănătate și pot alege ce detalii sunt făcute publice. Rapoartele medicale de la Casa Albă din ultimele decenii au descris în mod constant deținătorii funcției de președinte ca fiind apți să își îndeplinească rolul.

Notele medicale includ detalii precum înălțimea lui Biden (1,80 metri), greutatea (178 de kilograme, cu 6 kilograme mai puțin față de ultimul examen fizic) și tensiunea arterială (128/77). Biden nu consumă alcool sau tutun.

Biden, care ar avea 86 de ani la sfârșitul unui al doilea mandat, este frecvent întrebat despre vârsta și sănătatea sa. Mulți democrați spun în sondaje că sunt îngrijorați de vârsta sa, deși Biden a încercat constant să respingă aceste îndoieli, evidențiind rezultatele sale remarcabile și rezistența sa.