• Home
 • Actualitate
 • Joia Mare: 5 lucruri pe care trebuie să le eviți în această zi sfântă

Joia Mare: 5 lucruri pe care trebuie să le eviți în această zi sfântă

341098361 194762016646929 2559837990339469708 n

Iată 10 lucruri pe care nu este bine să le faci în Joia Mare, una dintre cele mai importante zile sfinte din calendarul creștin ortodox:

 1. Nu ar trebui să te ocupi cu activități care îți pot distruge liniștea și pacea interioară, cum ar fi certurile sau conflictele cu alții. În schimb, ar trebui să încerci să fii cât mai răbdător și mai îngăduitor cu cei din jurul tău.
 2. Este important să eviți să mănânci carne în această zi, deoarece este considerată o zi de post. În schimb, este bine să mănânci mâncăruri vegetariene sau de post.
 3. Nu ar trebui să profiți de această zi sfântă pentru a face afaceri sau pentru a te ocupa de treburi care nu sunt urgente. În schimb, ar trebui să încerci să petreci timpul cu cei dragi și să meditezi asupra semnificației acestei zile.
 4. Nu este bine să fii leneș în această zi sfântă, ci ar trebui să încerci să fii productiv și să te ocupi de lucruri care îți aduc satisfacție personală și care te ajută să te dezvolți.
 5. Nu ar trebui să uiți să te rogi și să meditezi în această zi, deoarece este una dintre cele mai importante zile din an în calendarul creștin ortodox. Încearcă să te conectezi cu Dumnezeu și să îți aduci aminte de jertfa Lui pentru omenire.
 6. Nu este bine să te concentrezi prea mult pe aspectele materiale ale vieții în această zi sfântă. În schimb, încearcă să te concentrezi pe aspectele spirituale și să îți dezvolți relația cu Dumnezeu.
 7. Nu ar trebui să te implici în activități care te fac să te simți egoist sau narcisist. În schimb, încearcă să te concentrezi pe serviciul față de alții și să ajuți pe cei care au nevoie.
 8. Nu este bine să te lași pradă grijilor și stresului în această zi sfântă. În schimb, încearcă să te concentrezi pe pacea interioară și să te bucuri de liniștea pe care o poți găsi prin rugăciune și meditație.
 9. Nu ar trebui să profiți de această zi pentru a căuta răzbunare sau pentru a judeca pe alții. În schimb, încearcă să fii mai blând și mai iertător, așa cum a fost Iisus cu oamenii din jurul Lui.
 10. Nu este bine să ignori semnificația acestei zile sfinte și să o tratezi ca pe oricare alta. În schimb, încearcă să înțelegi importanța ei și să o sărbătorești cu respect și recunoștință față de jertfa lui Iisus Hristos pentru omenire.