• Home
  • Actualitate
  • La 11 ani de la arestarea din Malaezia, românul Ionuț Gologan continuă lupta pentru extrădare

La 11 ani de la arestarea din Malaezia, românul Ionuț Gologan continuă lupta pentru extrădare

Ce s-a întâmplat cu Ionuț Gologan

Este a 11-a aniversare a unei zile sumbre pentru Ionuț Gologan, tânărul originar din comuna Telega, Prahova, care a fost arestat în Malaezia în 2012. Arestarea a avut loc pe aeroportul din Kuala Lumpur, unde Gologan a fost prins cu 1,5 kilograme de metamfetamină.

Povestea lui Gologan a captivat atenția întregii lumi și a fost intens mediatizată în presa românească. Inițial condamnat la moarte prin spânzurare, sentința tânărului a fost comutată la 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de baston de bambus.

Dumitru Gologan, tatăl lui Ionuț, continuă să lupte pentru extrădarea fiului său în România, potrivit observatorulph.ro. Dorința lui este ca Ionuț să-și ispășească restul pedepsei într-o închisoare românească.

Ionuț Gologan avea doar 21 de ani când a fost arestat în timp ce lucra ca șofer pentru o firmă de transport din Germania. Legea malaeziană este deosebit de dură în ceea ce privește transportul de droguri, iar consecințele acestei infracțiuni au costat enorm pe tânărul român.

De la arestarea lui acum 11 ani, Gologan și-a ispășit pedeapsa într-un penitenciar de maximă siguranță din Malaezia. Familia lui a suferit de asemenea, bunica lui decedând fără a-l mai revedea. Potrivit legilor malaeziene, mai are de ispășit încă 9 ani, iar la momentul eliberării, dacă nu se va schimba nimic, va avea 41 de ani.