• Home
  • Actualitate
  • Lumea muzicii românești își ia rămas-bun de la Gigi Mărgărit, patronul clubului Phoenix

Lumea muzicii românești își ia rămas-bun de la Gigi Mărgărit, patronul clubului Phoenix

Gigi Mărgărit

Cu o tristețe profundă, scena muzicală din România își ia adio de la un titan al genului. Gigi Mărgărit, patronul renumitului club Phoenix din Constanța, a trecut în neființă în data de 25 iulie. Mărgărit, o forță vitală în scena muzicală locală, lasă în urmă o moștenire profundă și multe inimi îndurerate.

Gigi Mărgărit a fost un susținător constant și infailibil al muzicii românești, întreținând clubul Phoenix ca o oază pentru artiști încă din 1997. Reactiile la vestea sa tristă nu au întârziat să apară, inclusiv de la basistul Tibi Duțu care a împărtășit o poveste emoționantă pe pagina sa de Facebook, subliniind relația personală pe care a avut-o cu Mărgărit de-a lungul anilor.

„În 1997, când a deschis clubul Phoenix, am fost printre primii care au cantat acolo”, a scris Duțu. „Stăteam la povești până începeam probele de sunet. Drum lin spre lumină om bun! Nu știu când voi putea intra iar în Club Phoenix… Încă nu mă pot împăca cu gândul că voi vedea acel loc gol…”, a adăugat el.

Un tribut similar a venit și de la trupa Bosquito, care a exprimat și ei sentimentul lor de pierdere pentru Mărgărit. „Trupa Bosquito deplânge dispariția dintre noi a lui Gigi Mărgărit, fondatorul și sufletul clubului Phoenix din Constanța. Dumnezeu să te odihnească, om bun!”, a scris trupa pe Facebook.

Gigi Mărgărit va fi adus aminte ca un susținător fervent și un prieten pentru toți cei care au urcat pe scena Phoenix. Scena muzicală din România se află în doliu, dar moștenirea lui Mărgărit va trăi prin muzica și artiștii pe care i-a susținut cu atâta pasiune.