Mămăliga îți poate salva viața – Greu de crezut, dar este adevărat – Iată explicația

VA Press

Mămăliga este un preparat alimentar bogat în acizi grași nesaturați, vitaminele E și K, fibre, magneziu, fosfor și zinc, și contrar așteptărilor, nu conduce la îngrășare.

Deși poate părea un preparat simplu, mămăliga aduce numeroase beneficii pentru sănătate.

Aceasta poate fi o opțiune sănătoasă pentru a înlocui pâinea și este bogată în minerale care contribuie la menținerea sănătății și previn diverse afecțiuni. De asemenea, mămăliga conține nutrienți esențiali necesari pentru funcționarea normală a organismului.

Grăsimile sănătoase din mămăligă susțin sănătatea intestinelor, îmbunătățesc digestia și metabolismul, și ajută la arderea grăsimilor. Porumbul, principalul ingredient al mămăligii, furnizează energie necesară pentru o mai bună concentrare.

Mămăliga contribuie la menținerea siluetei: datorită conținutului scăzut de calorii, este un preparat ideal pentru alimentația zilnică. Poate fi combinată cu diferite alimente și contribuie semnificativ la susținerea sistemului imunitar.

De-a lungul timpului, cercetătorii au demonstrat că consumul de mămăligă reduce riscul de cancer. Se pare că efectele sale pozitive sunt deosebit de benefice în prevenirea cancerului de colon și a hemoroizilor.

Consumul frecvent de mămăligă poate ajuta la prevenirea cancerului: datorită efectului său antioxidant, contribuie la reducerea nivelului de colesterol „rău” din organism și susține circulația sanguină și sănătatea inimii.

Este important de menționat că, pe lângă consumul de mămăligă, se recomandă prudență în ceea ce privește consumul de alcool, alimente grase și paste făinoase. De asemenea, exercițiile fizice regulate sunt recomandate pentru menținerea unei sănătăți optime.