• Home
  • Monden
  • Maria Cârneci și secunda care ar fi putut schimba totul: „Eram aproape de bubuială”

Maria Cârneci și secunda care ar fi putut schimba totul: „Eram aproape de bubuială”

Maria Carneci

Maria Cârneci, cunoscuta interpretă de muzică populară, a mărturisit într-un interviu pentru Antena Stars că a fost la un pas de tragedia care a avut loc sâmbătă la stația de GPL din Crevedia. Artista a cântat vineri în localitate, în imediata apropiere a stației care a explodat ulterior, punând în pericol zeci de vieți.

În cadrul interviului, Cârneci a explicat cu emoție: „Hai să vă spun ceva? Ați văzut bubuiala, explozia? Să mor de vă mint că eu vineri am cântat acolo. Am cântat în localitatea aia, e un sat, am avut eveniment acolo. Eram aproape de bubuială.” Artista a punctat fragilitatea vieții, menționând că este ușor să treci de la o situație aparent banală la una periculoasă.

Conform declarațiilor procurorului Alex Florence, care investighează cazul exploziei, angajații stației de GPL efectuau transferuri de GPL direct în incinta stației fără autorizație timp de trei ani. Procurorul a indicat că o sursă de aprindere sub una dintre cisternele de gaz este suspectată ca fiind declanșatorul exploziei.

Situația a fost agravată de întârzierea forțelor de intervenție, care au ajuns la fața locului cu o oră de întârziere, timp în care a avut loc și o a doua explozie, extinzând și mai mult aria de devastare.