• Home
  • Parteneri
  • Megahost – nu doar un spațiu în mediu virtual, dar ne ocupăm și de securitatea site-ului

Megahost – nu doar un spațiu în mediu virtual, dar ne ocupăm și de securitatea site-ului

websitehostingpotrivitafacerilormegahost

După cum cunoaștem deja, există mai multe tipuri de servicii hosting, iar cel mai utilizat de către site-uri este ce de tip shared. Datorită faptului că un singur server este pus la dispoziția mai multor utilizatori, eficiența de muncă a acestuia este optimizată la maxim, astfel oferind prețuri avantajoase pentru fiecare client.

Totuși, în cazul dat, un rol important îl are securitatea, întrucât nimeni nu și-ar dori ca informația de pe site-ul său să fie accesată de către alți „vecini” sau să fie supusă unor atacuri. Prin urmare, vom vorbi despre factorii de bază care caracterizează nivelul înalte de securitate oferit de MegaHost și de ce merită să ai încredere.

Cum funcționează sistemul de securitate a MegaHost?

Orice securitate informațională începe de la componenta fizică. Serverele MegaHost se află în centrul de date, acces către care au doar persoanele autorizate. Acestea sunt protejate împotriva întreruperilor de curent, defecțiunilor echipamentelor și dispun de sisteme speciale de ventilație și de stingere a incendiilor. Toate sistemele de conectare sunt redundante și pot fi înlocuite rapid în cazul în care intervine o problemă.

Un alt factor care influențează securitatea site-ului este modul prin care sunt izolați utilizatorii de server. La baza mecanismului de distribuție a permisiunilor de accesare a fișierelor proprii se află sistemul operare Linux. Astfel, fiecare fișier și director poate fi configurat pentru citire și scriere, iar accesul este configurat separat pentru: proprietar, grupul de utilizatori (printre care se numără și proprietarul) și toți ceilalți care au dreptul de acces.

Pentru fiecare client de pe server este creat un utilizator separat al sistemului de operare. Drepturile de acces sunt setate în așa fel, încât nu fie posibilă vizualizarea și modificarea fișierelor străine. Partea bună a unui astfel de sistem este că oferă o flexibilitate înaltă și permite configurarea accesului la orice nivel.

webhostingromaniamegfahost

Ce factori mai influențează securitatea găzduirii web?

Pe lângă bazele de funcționare a sistemului de securizare a hostingului, există alți factori care vorbesc despre siguranța serviciului de webhosting. Printre aceștia se numără:

Certificare SSL. În prezent, un element obligatoriu pentru orice site este certificare SSL (Secure Sockets Layer). Datorită acesteia, schimbul de date între client și server este criptat. SSL confirmă, de asemenea, autenticitatea site-ului web la care se conectează utilizatorul – face ca HTTPS să funcționeze. În cazul MegaHost, clientul poate instala certificare de la orice centru dorit, inclusiv gratuit de la Let’s Encrypt.

Backup zilnic. La fel, un factor important, pentru selectare unui hosting securizat, este prezența unei soluții de backup. Aceasta permite restabilirea unei copii de rezervă a site-ului în cazul care din anumite motive a apărut o problemă sau au fost pierdute informații de pe site. Dacă alegi MegaHost beneficiezi de backup profesional zilnic JetBackup, inclus gratuit în toate tarifele.

Protecție de atacuri. Cele mai răspândite atacuri, în cazul serverelor, sunt cele DDoS, care fac ca site-ul să nu funcționeze sau să funcționeze intermitent. Motivul acestora, de regulă, este concurența din mediul virtual și ele sunt asemănătoare cu un flux neașteptat de înalt de vizitatori. Prin urmare, este vitală existența unei protecții împotriva acestora, deoarece atacul asupra unei resurse nu ar trebui să afecteze funcționarea altora.

Prezența Antivirus, Firewall, Antispam. Înainte de a achita un tarif de găzduire web află dacă acesta rulează software de tipul Firewall, Antivirus sau Antispam. FIecare dintre acestea îndeplinește un rol aparte și datorită lor pot fi prevenite multe probleme care pun în pericol procesul de funcționare a site-ului. MegaHost le rulează pe toate, garantând cel mai înalt nivel de protecție.

websitehostingpotrivitafacerilormegahost

Atunci când cauți un serviciu de hosting, cu siguranță vei găsi cele mai diferite oferte,  în funcție de preț și resursele oferite. Totuși, trebuie să reții că toate acestea sunt inutile, atât timp cât serverul nu este bine securizat. Deci, ia în calcul fiecare aspect menționat și alege un furnizor de încredere, care va avea grijă de site-ul tău.