• Home
  • Sănătate
  • Mihaela Bilic a dezvăluit care este remediul natural care te scapă de stres. Tratamentul a fost inventat de japonezi

Mihaela Bilic a dezvăluit care este remediul natural care te scapă de stres. Tratamentul a fost inventat de japonezi

mihaela bilic a dezvaluit care este remediul natural care te scapa de stres

Mihaela Bilic, medic nutriționist, a anunțat recent pe pagina ei de Facebook un remediu natural care poate combate rapid stresul. Acest tratament, numit „Silvoterapie”, este o metodă tradițională japoneză cunoscută pentru numeroasele beneficii asupra sănătății.

Silvoterapia și beneficiile ei

Silvoterapia, adică vindecarea cu ajutorul naturii, este o practică care implică plimbări prelungite în pădure. Potrivit Mihaelei Bilic, simpla petrecere a timpului în natură poate contribui semnificativ la reducerea stresului. Tratamentul, cunoscut în Japonia sub denumirea de “Shinrin-yoku” sau “baia de pădure”, presupune plimbări de câteva ore în pădure, unde respirația adâncă și contactul cu aerul curat ajută la relaxare și eliminarea tensiunii.

Beneficiile Silvoterapiei sunt susținute și de studii. Acestea au arătat că „baia de pădure” poate scădea tensiunea arterială și frecvența cardiacă, reducând nivelul de stres și îmbunătățind imunitatea. Totodată, acest tip de terapie poate avea efecte benefice asupra dermatitei atopice, astmului și altor afecțiuni respiratorii cronice.

Silvoterapia este o metodă străveche, ce include activități fizice diverse în pădure, precum joggingul, mersul pe bicicletă, plimbările scurte și chiar meditația sub arbori. Aerul pădurii este îmbogățit cu oxigen și ioni negativi, ce stimulează funcțiile organismului, îmbunătățesc somnul și contribuie la menținerea tinereții.

Ce este stresul și cum afectează sănătatea

Stresul reprezintă o stare de tensiune emoțională și fizică provocată de situații sau gânduri care induc frustrare, furie sau nervozitate. Această stare de răspuns a organismului poate avea efecte psihice, cum ar fi teama, nervozitatea și încordarea, și efecte fizice, precum creșterea bătăilor inimii, stimularea secreției de adrenalină și transpirația excesivă.

Deși stresul nu cauzează direct boli, acesta poate agrava afecțiuni precum cele cardiovasculare, alergiile, astmul, depresia, migrenele și diverse probleme digestive.