Mircea Badea critică abordarea autorităților și mentalitatea cetățenilor în urma exploziei din apropierea capitalei

VA Press

Mircea Badea, despre explozia de la Crevedia

București, 28 August 2023 – Realizatorul TV Mircea Badea a participat la emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu pe Antena3CNN, unde a lansat critici dure la adresa societății românești și a autorităților în urma exploziei recente de la periferia Capitalei. Badea a evidențiat un ciclu de tragedii și un eșec sistemic în abordarea situațiilor de criză.

Badea a afirmat că incidentul este doar „un nou episod dramatic” într-o serie nesfârșită de tragedii care a afectat România, de la Vama Veche până la incidentele de pe drumurile naționale. El a criticat lipsele grave în abordarea autorităților, spunând că „toate aceste nenorociri sunt urmări ale faptului că în România nu luăm nimic în serios”.

Referindu-se la nevoia unui centru specializat pentru mari arși, Badea a ridiculizat mentalitatea reactivă a autorităților. „Zice să avem cât mai multe paturi de mari arși, dar nu ne gândim și cum să nu avem mari arși. Asta ar fi o idee!”, a spus realizatorul.

Înainte de a încheia, Mircea Badea a lansat un apel către populația țării și autorități: „Este timpul să ne luăm în serios și să încetăm să mai fim o națiune preocupată doar de manele și bere”.