Mobilier pentru gradina – cum alegi piesele potrivite

VA Press

Alegerea mobilierului pentru gradina este o sarcina importanta intrucat presupune investitii insemnate. Piesele trebuie alese corect deoarece contribuie la desavarsirea ambientului, influenteaza aspectul estetic al gradinii si sporesc confortul personal. In randurile urmatoare ne-am propus sa iti dezvaluim cateva secrete care, cu siguranta, iti vor usura sarcina de achizitionare a mobilierului si organizare a gradinii.

Analizeaza cu atentie spatiul disponibil

Inainte de gasi cel mai bun mobilier pentru gradina, masoara cu atentia spatiul! Astfel vei sti de la inceput catre ce te poti orienta: seturi formate din canapele voluminoase si masute, fotolii s si masute bistro, seturi pentru servirea mesei sau fotolii balansoare. Daca spatiul de care dispui nu este generos cu siguranta mobilierul compact, reprezinta solutia potrivita, cand nu duci lipsa de spatiu…, combinatiile sunt numeroase si variate.

Ai facut primul si cel mai important pas, in continuare trebuie sa gasesti orientarea. Vrei un mobilier pentru gradina care sa iti permita sa organizeze întâlniri între prieteni, piese care sa iti permita sa te bucuri de mese in aer liber sau corpuri care sa te ajute sa iti creezi oaza ta de relaxare? Pentru a ta asigura ca faci alegerile perfecte este important sa iti raspunzi la aceste intrebari.

Orienteaza-te catre materiale de calitate

Ti-ai facut o idee despre cat de mari trebuie sa fie piesele pentru gradina, acum trebuie sa analizezi aspectele legate de materiale si calitate. Daca alegi piese din lemn natural vei crea o gradina eleganta si vei putea folosi mobila mult timp. Materiale folosite pentru exterior sunt supuse unor tratamente speciale si fac fata intemperiilor, insa presupun ceva mai multa munca cand vine vorba de intretinere. Mobilierul cu structura metalica este rezistent, durabil, se curata usor si iti permite sa creezi un ambient retro, romantic sau modern. Vrei sa achizitionezi mobilier de gradina usor de intretinut, versatil, care nu isi modifica aspectul in timp? trebuie sa te orientezi catre piesele cu structura metalica imbracate in ratan artificial.

Nu uita de accesorii!

Pentru a beneficia de mobilier de gradina elegant, perfect functional, bine pus in valoare ai nevoie de accesorii. Fie ca vorbim de perne decorative, ghivece supradimensionate sau suporturi pentru lumanari, este indicat sa le acorzi mai multa atentie! Aici lucrurile stau diferit, alegerea lor fiind o sarcina personala.

Sursa de imagine:

Photographee.eu/ Shutterstock.com