Modalități ușoare și delicioase de a îmbunătăți dieta câinelui tău

Oamenii nu se gândesc însă mai deloc la felul în care animalele lor se bucură de mâncare. Cu toate acestea, o dietă delicioasă și sănătoasă va crește de zece ori calitatea vieții câinelui tău!

Cum poți îmbunătăți dieta câinelui tău?

Câinii sunt creaturi omnivore care au nevoie de anumite substanțe nutritive pentru a supraviețui. Hrănirea cu un brand de mancare de înaltă calitate, adăugarea de suplimente sau consultarea medicului veterinar le pot schimba radical starea.  

Nu îi mai servi câinelui tău mese fade și dă-i ceva care să îi lase gura apă. Îmbunătățește dieta prietenului tău necuvântător actualizându-ți meniul în moduri simple, dar delicioase.

Când încerci să decizi ce să alegi pentru câinele tau, ar trebui mai întâi să găsești o hrană care să-i ofere o nutriție excelentă pentru a-și îndeplini nevoile de sănătate. Mâncarea sa ar trebui să fie, de asemenea, ceva ce i se pare apetisanta. Mâncarea umedă este o modalitate excelentă de a-ți oferi câinelui un impuls de hidratare, în timp ce hrana uscată poate susține sănătatea dentară. Deoarece alimentele umede și uscate pentru câini au multe beneficii diferite, o altă opțiune de luat în considerare este să hrăniți un amestec dintre ambele pentru a oferi câinelui o dietă completă, care vizează toate tipurile de nevoi.

Cumpara online mâncarea potrivita pentru caini!

Ce este de apreciat la hrana uscata?

Proprietarii de animale de companie preferă în general hrana uscată pentru câini din cauza ușurinței sale de administrare, dar există și multe beneficii de sănătate la hrana uscată. Un beneficiu al hrănirii câinelui cu o dietă uscată este că aceasta poate sprijini sănătatea dentară. Textura crochetelor uscate încurajează câinele să mestece înainte de a înghiți, ceea ce îi îmbunătățește digestia și, de asemenea, ajută la curățarea dinților. Unele produse chiar folosesc o formă de S care poate ajuta la obținerea unui efect de periere. Dietele uscate pot ajuta la legarea calciului în saliva câinelui tău pentru a ajuta la încetinirea formării tartrului, între mese.

Ce merită mentionat despre hrana umedă?

Deși hrana uscată ar putea fi o alegere mai populară, unii proprietari vor alege să-și hrănească câinele cu o dietă umedă pentru a îmbunătăți palatabilitatea și pentru a oferi câinelui un plus de hidratare. Deoarece mâncarea umedă are o aromă bogată, cărnoasă, câinii pretențioși pot fi mai atrași să mănânce (și, sperăm, să-și termine) mesele. În cazul acelor animale de companie care nu obțin suficientă apă pe parcursul zilei, hrana umedă poate oferi o hidratare suplimentară datorită conținutului ridicat de umiditate.

Oferă câinelui tău cel mai bun amestec

Nu te gândi la lucruri greșite sau corecte atunci când vine vorba de hrănirea câinelui. În schimb, ceea ce este important este să te asiguri că hrana pe care o alegi pentru patrupedul tău are cantitatea potrivită de nutrienți pentru a satisface nevoile acestuia. La Petmaster.ro ai parte de formule de hrana uscate și umede, complete și echilibrate. Deoarece dietele umede și uscate au diverse beneficii individuale, hrănirea mixtă poate fi o soluție pentru a satisface nevoile câinelui tău și, de asemenea, papilele gustative ale acestuia.