Motivul pentru căderea frunzelor la avocado

Frunze avocado

Avocado este un arbore veșnic verde, iar căderea frunzelor poate indica o serie de probleme sau condiții neoptime pentru planta. Iată câteva motive comune pentru care frunzele pot cădea de la un avocado crescut în casă:

  1. Schimbarea sezonului: Avocado poate să-și piardă frunzele în mod natural la începutul anotimpului rece. Acesta este un răspuns normal la schimbările de temperatură și lumină, iar planta își poate recăpăta frunzele în primăvară.
  2. Stresul la transplant: Atunci când un avocado este transplantat sau mutat în altă locație, poate experimenta stres. Acest lucru poate determina căderea temporară a frunzelor, pe măsură ce planta se adaptează noilor condiții. Este important să acorzi plantei timp pentru a se stabili și pentru a-și dezvolta rădăcinile în noua locație.
  3. Udarea necorespunzătoare: Excesul sau deficitul de apă poate afecta sănătatea unui avocado. Udarea excesivă poate duce la putrezirea rădăcinilor și poate provoca căderea frunzelor, în timp ce udarea insuficientă poate determina deshidratarea și uscarea frunzelor. Asigură-te că solul este bine drenat și că plantele sunt udate în mod regulat, dar nu excesiv.
  4. Lumină insuficientă sau prea multă: Avocado are nevoie de lumină adecvată pentru a crește sănătos. Dacă planta nu primește suficientă lumină solară directă, frunzele pot deveni slabe și cădea. Pe de altă parte, expunerea excesivă la lumina solară puternică poate arde frunzele și poate duce, de asemenea, la căderea lor. Asigură-te că avocado este plasat într-un loc cu iluminare potrivită, dar evită expunerea directă la razele solare puternice în timpul verii.
  5. Deficiențe nutriționale: Un avocado care nu primește suficiente substanțe nutritive poate prezenta deficiențe care duc la căderea frunzelor. Asigură-te că planta primește un fertilizator echilibrat și adecvat pentru avocado și că este hrănită corespunzător conform instrucțiunilor specifice pentru avocado.

Îți recomandăm și:Află cum să crești avocado acasă