• Home
  • Prognoza meteo
  • Ninsorile revin în România: Bucureștiul așteaptă prima zăpadă pe 15 ianuarie

Ninsorile revin în România: Bucureștiul așteaptă prima zăpadă pe 15 ianuarie

anm-vreme-ninsori-viscol

Meteorologii de la Accuweather au oferit actualizări privind condițiile meteorologice pentru luna ianuarie în România, anticipând o schimbare semnificativă a vremii. După o primă săptămână cu temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă a anului, un val de frig va cuprinde țara începând cu 8 ianuarie. În mod special, bucureștenii vor avea parte de ninsori începând cu data de 15 ianuarie, marcând astfel debutul iernii în capitala României.

Prognoza detaliată pentru luna ianuarie

În intervalul 1 – 8 ianuarie, valorile termice se vor situa peste medie în toată România, cu precipitații excedentare, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Săptămâna 8 – 15 ianuarie aduce temperaturi mai scăzute decât cele normale, cu diferențe mai pronunțate în regiunile nord-estice. Precipitațiile vor fi ușor excedentare, cu accent în zonele sudice.

În perioada 15 – 22 ianuarie, temperaturile vor continua să fie sub media normală, cu precipitații excedentare locale în regiunile nord-vestice. În ultima săptămână a lunii, 22 – 29 ianuarie, mediile valorilor termice se vor apropia de cele normale, iar cantitățile de precipitații vor fi în general în acord cu media pentru această perioadă.