Noua lege a pensiilor promite să elimine inechitățile: Pensionarii care vor beneficia de bani în plus

VA Press

Lista pensionarilor care vor primi bani în plus la toamnă

Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a dezvăluit recent care sunt pensionarii ce vor beneficia de plăți adiționale în urma noilor modificări din legea pensiilor. Aceste modificări sunt rezultatul unui efort intens de a adresa inechitățile existente în sistemul de pensii din România.

Baciu a explicat că actuala legislație, Legea 263/2010, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2011, împreună cu legile anterioare, a adunat o serie de inechități de-a lungul timpului. Multiplele modificări ale legii au generat beneficii inegale pentru diferite categorii de pensionari, în funcție de momentul în care aceștia au ieșit la pensie.

„Noua lege a pensiilor are ca scop principal eliminarea acestor inechități”, a declarat Baciu în cadrul unei intervenții la RomâniaTV. „Aceasta include introducerea unei noi formule de calcul atât pentru pensiile noi care intră în plată, cât și pentru pensiile aflate deja în plată”.

Conform președintelui Casei de Pensii, această nouă formulă ar trebui să elimine indicele de corecție, un element al legislației existente care a beneficiat doar anumite categorii de pensionari, în timp ce alții au primit un indice de corecție diferit. „Noul sistem vizează introducerea unor noi reguli de indexare a pensiilor”, a adăugat Baciu.

Aceste schimbări urmează să fie implementate în toamna acestui an, oferind speranță pentru un număr semnificativ de pensionari din România. Noile reglementări promit o mai mare echitate și o mai bună reflectare a contribuțiilor fiecăruia la sistemul de pensii.