Lămâia este foarte utilizată în bucătărie pentru a da gust diverselor preparate, dar poate fi, de asemenea, utilă în gospodărie. Lămâia are multe beneficii și este bogată în proprietăți nutritive pentru organism.
Printre acestea, cu siguranță, se numără o puternică prezență a vitaminei C și a sărurilor minerale. Prin urmare, consumul de lămâie contribuie la întărirea sistemului imunitar și este important să o includem în dieta noastră.
De asemenea, lămâia este excelentă pentru prevenirea unor boli precum gripa sau răceala. De asemenea, ajută la regenerarea proceselor celulare datorită conținutului de acid folic.
Lămâia – niciodată să nu arunci semințele acestui fruct citric Prin urmare, lămâia este esențială și se recomandă consumul său. Ceea ce nu știi este că atunci când stoarci o lămâie, niciodată să nu arunci semințele, deoarece acestea pot fi reutilizate într-un mod cu adevărat uimitor. Vom vedea mai jos ce poți face cu semințele obținute din lămâie.
Lămâia: iată ce poți face cu semințele sale Dacă te întrebi cum să folosești semințele de lămâie, răspunsul este simplu: plantează-le.
Semințele de lămâie cad atunci când stoarcem fructul și sunt mici și dure. De obicei, le aruncăm, dar le poți reutiliza și le poți planta în grădina ta sau poți crea o mică plantă de lămâie într-o ghiveci pe balconul tău.
Pentru a planta o plantă de lămâie folosind doar semințele sale, va trebui să urmezi o serie de pași pe care îi vom vedea mai jos. Procedura nu este dificilă, dar trebuie să urmezi aceste sfaturi pentru ca noua ta plantă de lămâie să înmugurească foarte ușor. Haide să vedem cum să facem asta.
Iată cum să plantezi semințele de lămâie În primul rând, va trebui să pregătești semințele. Trebuie doar să le clătești cu apă pentru a îndepărta resturile de pulpa de lămâie. Asigură-te că folosești apă la temperatura camerei, nu fierbinte.
După ce le-ai spălat, le poți usca și cu ajutorul unei pensete, poți îndepărta coaja care le înconjoară.
După ce ai decojit semințele, tot ce trebuie să faci este să iei un recipient mic, cum ar fi un borcan de iaurt, și să începi. Pune o bucată de vată umedă în interiorul borcanului și așează semințele pe aceasta.
După câteva zile, vei începe să vezi un mic tulpină, ceea ce înseamnă că planta începe să înmugurească.
Când tulpina are câțiva centimetri înălțime și s-au format rădăcinile, o poți muta din ghiveci într-un ghiveci mai mare. Planteaz-o într-un ghiveci mai mare cu un sol potrivit pentru plante. Ține-o într-un loc cald, cu temperatura între 19 și 25°C.
De asemenea, trebuie să primească lumină solară indirectă. Lasă plăntuța să crească, va dura ceva timp, deci va trebui să ai răbdare. Udă planta constant pentru ca solul să fie mereu umed. Vor trece ani înainte să vezi o lămâie înmugurită, spun experții, cam 5 ani, dar chiar și fără o lămâie, va continua să fie o plantă frumoasă.